Εμφάνιση... ΟΑΚΑ και στο Περιστέρι! - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Φρανσίσκο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιότητα»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το Περιστέρι στο game 2 των ημιτελικών της Basket League (20/5, 19:15).

Περιστέρι-Παναθηναϊκός για τα playoffs της Basket League

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος το μεσημέρι της Δευτέρας κόντρα στο Περιστέρι. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση στην Basket League, διέλυσαν την ομάδα των Δυτικών Προαστίων με 101-57 και έκαναν το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά για τα ημιτελικά.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν με 16 πόντους ο Πάρις Λι. 14 πόντους είχε ο Μάριους Γκριγκόνις, ενώ 13 πόντους μαζί με 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα συμπλήρωσε ο Ματέους Πονίτκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό 86,36% με το οποίο εκτέλεσαν οι «πράσινοι» από μέση και κοντινή απόσταση αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Basket League.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Ρεκόρ ευστοχίας

Ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι πέτυχε την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Basket League στα δίποντα. Διαβάστε τι αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωση του ρεκόρ ο ΕΣΑΚΕ.

«Όχι μόνο έκανε ευκολότερη τη δουλειά του στον 1ο ημιτελικό των πλέι οφ με το Περιστέρι bwin, αλλά ο Παναθηναϊκός έγραψε και ιστορία με την ευστοχία του στα δίποντα αφού τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 19/22.

Το ποσοστό 86,36% με το οποίο εκτέλεσαν οι «πράσινοι» από μέση και κοντινή απόσταση αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην ιστορία της Basket League αφού ξεπέρασαν ένα δικό τους ρεκόρ που κρατούσε από τις 23 Οκτωβρίου 2010 όταν εκτέλεσαν με 84,62% (33/39) στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ιστορική λίστα των μεγαλύτερων επιδόσεων ευστοχίας στα δίποντα, ο Παναθηναϊκός έχει τις τρεις μεγαλύτερες, τις πέντε από τις πρώτες έξι και τις 10 από τις 14 καλύτερες επιδόσεις. Η τρίτη μεγαλύτερη –πίσω από αυτήν του 1ου ημιτελικού με το Περιστέρι bwin και εκείνη της σεζόν 2010-11- ήταν αυτή που είχε στην πρεμιέρα του φετινού Πρωταθλήματος απέναντι στον Άρη, αφού παρά την ήττα του ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε με 84,21% στα δίποντα (16/19)».

Σερέλης: «Σωστή νοοτροπία, πάμε στο επόμενο ματς»

Ο Χρήστος Σερέλη στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στο Περιστέρι στάθηκε στη νοοτροπία των παικτών του και στο κομμάτι της άμυνας. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

«Να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Ήταν συγκεντρωμένοι αμυντικά και είχαν προσήλωση. Εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Δεν επιτρέψαμε στο Περιστέρι να παίξει όπως ήθελε και να μας απειλήσει. Η διαφορά είναι μεγάλη αλλά δεν λέει τίποτα. Το Περιστέρι είναι καλή ομάδα και έχει καλή καθοδήγηση και περιμένω να γίνει ένα σκληρό παιχνίδι το Σάββατο».

Για το αν στο διάστημα της απραξίας δούλεψε στο κομμάτι της άμυνας: «Ειναι φανερό ότι έχουμε πρόβλημα στην άμυνα. Και στο αρχικό διάστημα που βρισκόμουν στην ομάδα και σε αυτές τις 20 μέρες θέλαμε να δώσουμε καλύτερες οδηγίες και κατευθύνσεις στην άμυνα και να καταλάβουν και οι παίκτες τι θέλουμε και τι ζητάμε από αυτούς και παράλληλα και κάποια πράγματα που βάλαμε στην επίθεση. Αλλά θα το ξαναπώ και ας γίνομαι κουραστικός, το σημαντικό είναι η νοοτροπία που μπαίνει η ομάδα στο γήπεδο και η νοοτροπία είναι αυτή. Να είναι η άμυνα μας σκληρή και να μην αφήνουμε τις άλλες ομάδες να παίζουν όπως θέλουν».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News