Μπέικον: «Για αυτό χτύπησα συμπαίκτη μου…»

Παναθηναϊκός-Μπέικον: Πρόωρο τέλος σε μια... σχέση ρίσκου

O Ντουέιν Μπέικον μέσω live στο instagram αναφέρθηκε στο λόγο που χτύπησε συμπάικτη του.

Σχετικά με το επεισόδιο με τον συμπαίκτη του ανέφερε ότι ο Μαντζούκας τον προκάλεσε σε καυγά μαζί του.

Ενώ για το συμβάν στη Γαλλία ανέφερε ότι «δεν ήπια στο Μονακό και δεν πίνω έτσι».

Παναθηναϊκός-Μπέικον: Πρόωρο τέλος σε μια… σχέση ρίσκου

Ο Ντουέιν Μπέικον δεν μπόρεσε ν’ αποβάλλει τα γνωστά προβλήματα που τον κουβαλούσαν όλο το διάστημα της καριέρας του στους πράσινους. Για την ακρίβεια τον συνόδευσαν μέχρι και την τελευταία ημέρα της παραμονής του στην Ελλάδα.

Κακά τα ψέματα όμως, όταν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μπει στη διαδικασία απόκτησης του Μπέικον ήξερε πολύ καλά τι επρόκειτο να φέρει και τι κινδύνους κι αναταράξεις μπορούσε να προκαλέσει όλο αυτό στο εσωτερικό της ομάδας.

Καθαρά μπασκετικά ο 27χρονος forward είναι από τους κορυφαίους παίκτες που αγωνίζονται τα τελευταία δύο χρόνια στην Euroleague. Στη θέση του ίσως να είναι κι ο κορυφαίος. Δε νομίζω ότι τη συγκεκριμένη στιγμή υπάρχει λόγος να μπούμε στη διαδικασία να πούμε περισσότερα για την κλάση του Αμερικανού.

Στην καλή του μέρα μπορεί να διαλύσει μια ολόκληρη ομάδα μόνος του. Μηχανή καλαθιών με όποιον τρόπο μπορεί να φανταστεί κάποιος και με τρομακτική έφεση στο 1vs1 (παιχνίδι iso), στο οποίο βασίζεται πάρα πολύ ο νέος προπονητής του συλλόγου.

Ωστόσο πραγματικά μεγάλος παίκτης είναι κάποιος, όταν διαθέτει όλο το πακέτο κι ο Μπέικον το χάνει στο σημαντικότερο και βασικότερο στοιχείο όλων. Τον χαρακτήρα του δηλαδή. Δεν είναι τυχαίο πως μετά από μια τόσο καλή περσινή χρονιά με τη Μονακό, πάλι στην Euroleague, δεν είχε βρεθεί, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου που τον πήρε ο Παναθηναϊκός, μία έστω ομάδα που να τον θέλει.

Ο Μπέικον μέχρι να του χτυπήσει την πόρτα το Τριφύλλι ήταν free agent κι ο λόγος ήταν από τότε γνωστός. Δεν ήθελε καμία ομάδα, ειδικότερα με σοβαρούς κι υψηλούς στόχους, να μπλέξει μαζί του και να κινδυνέψει να διαταράξει τις ισορροπίες στο εσωτερικό της.

Η αλήθεια είναι πως στον Παναθηναϊκό τον προστάτευσαν, του χαρίστηκαν και προσπάθησαν να «καταπιούν» πολλά ατοπήματά του διότι δεν έκανε λίγα. Ήταν τόσο καλοί μαζί του που παρά τις όποιες ποινές του επέβαλαν, απόλυτα λογική εξέλιξη, τον προστάτευαν παράλληλα.

Όμως ο Αμερικανός το… βιολί του! Έφτασε στο σημείο να χτυπήσει συμπαίκτη του στην προπόνηση κι έπειτα να μη ζητήσει ούτε μια συγγνώμη. Ομολογουμένως καιρό τώρα λειτουργούσε σαν «ξένο σώμα» στην ομάδα και νομίζω, ότι η απόφαση του Χρήστου Σερέλη να τον… τελειώσει πρόωρα ήταν η σοφότερη όλων.

Μια απόφαση που πάρθηκε έπειτα από απόλυτα καθαρή σκέψη και που δείχνει σε μεγάλο βαθμό και την προσωπικότητα του Έλληνα τεχνικού. Δεν είναι καθόλου εύκολο να πατήσει πόδι ένας προπονητής, ειδικά χωρίς τις παραστάσεις άλλων, πόδι και να τελειώνει παίκτες με την ποιότητα του Αμερικανού.

Πλέον η επόμενη μέρα βρίσκει το σύλλογο απαλλαγμένο από έναν βραχνά, γιατί σε τέτοιον είχε μετατραπεί ο Μπέικον, και με τους ανθρώπους του να κάνουν ήδη τα πλάνα τους ενόψει της νέας σεζόν.

Μιας σεζόν όπου οι πράσινοι έχουν σηκώσει τον πήχη ψηλά καθαρά και μόνο από την έναρξη της συνεργασία τους με τον back to back Πρωταθλητή Ευρώπης με την Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν!

Σίγουρα υπάρχουν και τα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος μπροστά μας και οι τελικοί που είναι ο στόχος, όμως αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές πολύ δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει κάτι φέτος. Ουσιαστικά ψάχνει να κάνει εκκίνηση από τη νέα χρονιά.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News