Μπέικον: «Στις αρχές είχα διαφορετικές οδηγίες στον Παναθηναϊκό»

Viral: Η χειρονομία του Μπέικον από τον πάγκο του Παναθηναϊκού (pic)

Ο Ντουέιν Μπέικον μίλησε στο Eurohoops για όλους και για όλα μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ο Αμερικανός μίλησε στο Eurohoops μετά το ντέρμπι, με τον ίδιο να αναφέρεται τον Ολυμπιακό με κολακευτικό τρόπο.

”Σαν ομάδα δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη εναντίον τους. Αυτή τη στιγμή, είναι η νούμερο ένα ομάδα στην Ευρώπη, νομίζω. Παίζουν καλά μαζί και είναι αρκετό καιρό συμπαίκτες. Δεν πέφτουν πολύ σε δύσκολες καταστάσεις. Ξέρουν πώς να παίζουν σε όλες τις συνθήκες. Και παίζουν με τον ίδιο τρόπο.

Μπήκαμε στο παιχνίδι με πλάνο, το οποίο ήταν πολύ καλό και στα δυο τελευταία ματς. Ήμασταν μέσα στα ματς. Αλλά όλα έχουν να κάνουν με τις μικρές λεπτομέρειες. Τα μικρά λάθη. Ή, για παράδειγμα, μπορεί να πάρουν 1-2 άσχημα σουτ, που εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να βγάλουμε φάσεις μέσα από αυτά.

Είναι αυτά τα μικρά πράγματα που πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε κόντρα σε μία ομάδα όπως αυτή. Επειδή ξέρουμε τι ομάδα είναι. Είναι μία εξαιρετική ομάδα που ξέρει πώς να παίζει σε δύσκολες συνθήκες”

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός διεύρυνε το σερί του στο 13-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κάτι που δεν αρέσει καθόλου στον 27χρονο.

”Είναι απαράδεκτο. Είμαι μέρος του τώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε. Εμείς είμαστε εδώ. Συγκεκριμένες συνθήκες και καταστάσεις πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε για να σπάσουμε το σερί. Από αυτά που έχω ακούσει δεν ήταν πάντα έτσι. Ήταν διαφορετικά. Έτσι είναι το μπάσκετ.

Πριν, ήταν η περίοδος του Παναθηναϊκού, τώρα είναι η δική τους, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Δεν τα παρατάμε ποτέ. Νιώθουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν γίνεται να στεκόμαστε μόνο στις λεπτομέρειες, αλλά να δουλεύουμε πάνω σε αυτές. Θα τους δούμε ξανά στους Τελικούς”

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς αποχώρησε, ο Χρήστος Σερέλης είναι πλέον στον πάγκο της ομάδας, με τον Μπέικον να αναλύει το… δικό του ”πριν” και ”μετά”.

”Δεν είναι ότι ο προηγούμενος προπονητής προσπάθησε να με βάλει σε μία άλλη κατάσταση. Απλά μου είπαν διαφορετικά πράγματα. Όταν ήρθα, μου είπαν ότι η ομάδα χρειάζεται πόντους, ότι πρέπει να σκοράρω. Δεν είναι ότι δεν πάσαρα στις αρχές. Είχα 2-3 ασίστ μέσο όρο. Τώρα, όμως, έχει να κάνει με το πώς θα βάλω τον καθένα στο παιχνίδι. Ξέρω ότι μπορώ να σκοράρω.

Αλλά αν μπορώ να έχω ένα ματς, όπως αυτό, με 14 πόντους-5 ασίστ-4 ριμπάουντ, τότε είναι καλό. Οι συμπαίκτες μου είναι πιο ελεύθεροι και εμείς περισσότερο μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω. Νιώθω ότι μπορώ να έχω αυτούς τους αριθμούς κάθε βράδυ, αλλά πρέπει να συνεχίσω τη δουλειά. Μπορώ να πασάρω. Δεν υπήρχε ποτέ αμφιβολία”

Πριν λίγο καιρό, ο Μπέικον αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μακριά από τα παιδιά του. Αυτό ακριβώς έκανε και τώρα, μένοντας στις σκέψεις του για το μέλλον.

”Όταν μπαίνω στο παρκέ, έχω καθαρό μυαλό. Αλλά υπάρχουν στιγμές που δεν είσαι εκεί. Μη με παρεξηγείτε, αγαπώ να παίζω και να είμαι εδώ. Είναι μία εμπειρία. Δεν θα μπορείς να παίζεις για πάντα αυτά τα ντέρμπι. Δεν μπορώ μέχρι τα 40 μου, ίσως μέχρι τα 35-36.

Θέλω να είμαι στην Ελλάδα για όσο μπορώ. Είναι τρομερή η ατμόσφαιρα για μένα και είναι τα λεφτά καλά για τα παιδιά μου. Στο τέλος, ό,τι κάνω το κάνω για τα παιδιά μου. Μπορώ να σταματήσω το μπάσκετ στα 35-36 μου και να έχω βγάλει καλά λεφτά. Και να είμαι στο σπίτι στα 36 μου πατέρας. Είμαι εντάξει με αυτό.

Γίνεσαι συναισθηματικός όταν έχεις παιδιά. Και όσοι δεν έχουν παιδιά, δεν καταλαβαίνουν. Είναι δύσκολο. Τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω. Είναι μικρά, αλλά στο τέλος θα καταλάβουν πως ό,τι κάνω είναι για αυτά. Συνεχίζω να δουλεύω και να μένω δυνατός. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Αν ήταν, όλοι θα το έκαναν. Ζω μια καλή ζωή και θέλω να συνεχίσω με αυτόν τον τρόπο, θέλω τα παιδιά μου να έχουν τον ίδιο”

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News