«Καυτό» χέρι Παπαγιάννη και «κάτω» η Μπάγερν!

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Παπαγιάννη «πάτησε» τους Βαυαρούς (86-76) στο ΟΑΚΑ και ζεστάθηκε ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Καυτό» χέρι Παπαγιάννη και «κάτω» η Μπάγερν!

Από την πρώτη επίθεση αξιοποιήθηκε ο Παπαγιάννης (2-0), η Μπάγερν «απάντησε» με ένα σερί 5-0 με τρίποντο του Μπαμπ (2-5). Ο Γουίλιαμς πλήγωσε την πρώην του ομάδα για το δεύτερο προβάδισμα του Τριφυλλιού (7-5).

Ο Λι ύψωσε για τον Παπαγιάννη και εκείνος κάρφωσε για το 12-7. Ο Μπαμπ σκόραρε τους 8 από τους πρώτους 10 πόντους των Βαυαρών πετυχαίνοντας νέο τρίποντο. Ο Μεγαρίτης σέντερ έπειτα από νέα ασίστ του Λι έκανε το 14-12.

Από εκείνο το σημείο με επιμέρους σκορ 2-8 οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά 4 πόντων (16-20). Ο Παπαγιάννης με τρίποντο μείωσε στο καλάθι στο τελευταίο λεπτό του α’ δεκαλέπτου (20-22). Με ένα φοβερό τρικ του Τρινκιέρι η Μπάγερν βρήκε τρίποντο με τον Ζίπσερ στην εκπνοή του χρόνου (21-27).

Στη β’ περίοδο ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει πράγματα από δυο Έλληνες, τον Μαντζούκα και τον Π. Καλαϊτζάκη (25-27). Ο τελευταίος πέτυχε ένα απίστευτο τρίποντο για το «πράσινο» προσπέρασμα (28-27). Ο Βίμπεργκ ισοφάρισε στους 30, ο Γκουντάιτις και ο Γκριγκόνις ανέλαβαν στη συνέχεια (14-3 επιμέρους σκορ). Κάρφωμα του Μαντζούκα ξεσήκωσε τον κόσμο στο ΟΑΚΑ και ανάγκασε τον Τρινικιέρι να πάρει τάιμ άουτ (40-33).

Από ασίστ του Παπαγιάννης ο Γκριγκόνις έφτασε στους 8 πόντους για την πρώτη διψήφια διαφορά στο ματς 2,5 λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου (43-33).  Από λάθος του Γουίλιαμς η Μπάγερν συμπλήρωσε ένα 10-0 την στιγμή που οι πράσινοι χαλάρωσαν υπερβολικά στο ματς. Ο Λι έσωσε την παρτίδα πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια (48-43).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Τόμας πέτυχε το πρώτο του τρίποντο (53-43). Ο Μπέικον στη φάση του αγώνα με ένα απίστευτο κάρφωμα βγαλμένο από το NBA έκανε το 58-45. Με ωραίο τρίποντο του Τόμας από άψογη συνεργασία στη γωνία, κράτησε μακριά τη γερμανική ομάδα (61-50).

Εκτόξευσε τη διαφορά στους 19 πόντους ο Πάρις Λι με τον Τρινκιέρι να μην μπορεί να βλέπει. Το 30λεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να έχει θέσει τις βάσεις για τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Ο Ομπστ με μακρινό σουτ μείωσε στους 14 στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου. Με χέρι αλφάδι ο Μαντζούκας σκόραρε νέο τρίποντο (74-57).

Από το -17 η Μπάγερν πήγε στο -7 με νέο τρίποντο του Ομπστ και ο Σερέλης επανάφερε τον Παπαγιάννη στο παρκέ (74-67). Ο ψηλός του Τριφυλλιού με τρίποντο έδωσε ανάσα στον Παναθηναϊκό που άρχισε να ξεπερνάει το σοκ (77-67). Ο Big Papa για πρώτη φορά, έκανε το 3/3 τρίποντα και «τελείωσε» τους Βαυαρούς.

«Καυτό» χέρι Παπαγιάννη και «κάτω» η Μπάγερν!

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 48-43, 71-54, 86-76

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr