ΑΕΚ-Παναθηναϊκος καναλι ωρα: Τηλεοπτικη μεταδοση 25/3

Βαθμολογία Euroleague: Η θέση του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις, με δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκος καναλι ωρα: Η τηλεοπτικη καλυψη της 20ης αγωνιστικής της Basket League

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις, με δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ. Ο «εξάστερος» μεσοβδόμαδα παρουσίασε σε ακόμα ένα παιχνίδι βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού του, παρότι γνώρισε την ήττα από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (88-74). Μάλιστα, χρειάστηκε και το… χέρι των διαιτητών στα τελευταία λεπτά.

Οι «πράσινοι» έχουν μείνει εκτός στόχων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και ήδη σκέφτονται τα πλέι-οφ της Basket League με… φόντο τις μάχες με τον Ολυμπιακό. Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΑΕΚ με 71-57, έχοντας σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Ματέους Πονίτκα. Γενικότερα, οι «πράσινοι» αριθμούν πέντε διαδοχικές νίκες απέναντι στον «δικέφαλο».

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:15 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκος καναλι ωρα: Τηλεοπτικη μεταδοση

Ο Χρήστος Σερέλης αναφέρθηκε στα επιθετικά ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα που έκαναν τη διαφορά στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ και στάθηκε στις σωστές αποφάσεις του Παναθηναϊκού. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε.

«Οι παίκτες προσπάθησαν πολύ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν είχαμε καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε εύκολους πόντους και να παίξουμε καλύτερα αμυντικά. Ο βασικός λόγος που χάσαμε το παιχνίδι ήταν τα αμυντικά μας ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα βρήκε 17 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και αυτό μας πλήγωσε πολύ. Είχαμε ένα ακόμα παιχνίδι που παίξαμε δίχως δύο βασικούς παίκτες. Ο Πάρις δεν ήταν στο 100%. Όμως έπαιξε αρκετά. Πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για τους Πονίτκα και Μπέικον: «Ο Πονίτκα θέλει καμιά δεκαριά μέρες, ο Μπέικον πηγαίνει μέρα με τη μέρα. Θα δούμε».

Τον Μαντζούκα: «Προφανώς είναι μεγάλη εμπειρία, αλλά δείχνει ότι μπορεί να σταθεί. Βοηθάει και στην επίθεση και στην άμυνα. Το μυαλό του είναι εκεί που πρέπει. Πρέπει να συνεχίσει έτσι. Τώρα επειδή παίζει αρκετά πρέπει να είναι ταπεινός. Μέσα από τη διαδικασία θα έρθουν και άσχημα παιχνίδια και δεν πρέπει να τον πάρει από κάτω».

Για το βάρος που υπάρχει για νίκες: «Όταν μια ομάδα δεν έχει πάρα πολλές νίκες το βάρος είναι ακόμα μεγαλύτερο. Είναι θέμα ψυχολογίας. Βλέπουμε τα λάθη μας. Είναι θέμα προπόνησης και καλών συνεργασιών. Θα έπρεπε αυτά τα θέματα να είναι λυμένα αυτό το μήνα, στον τομέα της απόφασης. Αυτοί οι αυτοματισμοί είναι κάτι που θα έπρεπε να ήταν σε πιο μεγάλο βαθμό.

Γι αυτό επιμένω ότι πρέπει να ανεβάζουμε την ένταση στην άμυνα, να είμαστε πιο σκληροί και από εκεί και πέρα αν πούμε κάτι για σήμερα υπήρχε η διάθεση, αλλά δεν φαίνεται να υπήρχε τόσο μεγάλη ενέργεια για να διεκδικήσουμε τα ριμπάουντ. Σατοράνσκι και Κάλινιτς που δεν είναι ψηλοί, πήραν 18 ριμπάουντ».

Την δική του παρουσία στον Παναθηναϊκό: «Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Σε κάθε παιχνίδι δίνω τη δική μου αλήθεια. Είναι μια νέα διαδικασία για μένα η Ευρωλίγκα. Έχω τόσα πολλά να σκεφτώ σε σχέση με την ομάδα που το δικό μου κομμάτι είναι τελευταίο».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News