Επιστρέφει στις νίκες στο πρωτάθλημα - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 74-88: Οι πόντοι των παικτών του Τριφυλλιού

Μεγάλο ματς στην Basket League, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (19:15) για την 20η αγωνιστική.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για την 20η αγωνιστική της Basket League

Μεγάλο ματς στην Basket League, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (19:15) για την 20η αγωνιστική. Παρά τις διαφορές σε αγωνιστικό επίπεδο, ένα παιχνίδι ανάμεσα στην «Ένωση» και στο «τριφύλλι» έχει πάντα μεγάλη σημασία και σίγουρα εντάσσεται στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ (74-76) και θεωρείται δεδομένο πως θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έχει ρεκόρ 14-4 και δεν μπορεί να απειληθεί από το 3ο Περιστέρι (12-7) μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της Basket League.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:15 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Πάλεψε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά…

Μεσοβδόμαδα, οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης πάλεψαν όσο μπορούσαν απέναντι στην ισχυρή Μπαρτσελόνα, όμως στο τέλος κατέγραψαν την 20η ήττα τους στη Regular Season της Euroleague (74-88). Οι «πράσινοι» έχουν μείνει εκτός στόχων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και ήδη σκέφτονται τα πλέι-οφ της Basket League με… φόντο τις μάχες με τον Ολυμπιακό.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΑΕΚ με 71-57, έχοντας σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Ματέους Πονίτκα. Ο Πολωνός είναι πάντως εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς στα Άνω Λιόσια, καθώς ταλαιπωρείται από διάστρεμμα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ντουέιν Μπέικον, που είναι ο πρώτος σκόρερ των «πράσινων» στην Basket League με 13 πόντους ανά ματς.

Γκριγκόνις: «Πλέον παίζω και για αυτό είμαι καλύτερος»

Ο Μάριους Γκριγκόνις μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό που αγωνίζεται και αυτό τον κάνει καλύτερο. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Υπάρχει βελτίωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να προσπαθούμε. Είναι δύσκολη η χρονιά πιο πολύ ψυχολογικά, παρά σωματικά. Σε αυτές τις καταστάσεις χρειάζεται υπομονή. Είναι μια διαδικασία το να γίνουμε καλύτεροι ομάδα. Εκεί που κερδίζουμε μετά ξαναχάνουμε και νιώθουμε ότι κάναμε δύο βήματα πίσω. Σε παιχνίδια σαν αυτό χρειαζόμαστε το κάτι παραπάνω που ακόμα δεν το έχουμε. Είναι δύσκολο για εμάς, αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή».

Για τις δικές του εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό: «Πρώτα από όλα το πιο σημαντικό είναι ότι παίζω. Όταν παίζεις και έχεις ένα ρόλο στην ομάδα μπορείς να βελτιωθείς. Οι προπονήσεις που κάνουμε είναι διαφορετικές και είμαι πιο συνηθισμένος σε αυτό το είδος προπόνησης. Κυρίως έχω ένα ρόλο και παίζω. Όταν δεν παίζεις χάνεις την αυτοπεποίθησή σου, αλλά έχω αποδείξει ότι μπορώ να αγωνιστώ στην Euroleague και αυτό κάνω.

Θέλω να δώσω τα εύσημα στον κόουτς Σερέλη. Είναι ένας προπονητής που προσπαθεί πολύ. Θέλει να μας δώσει ρόλους και είμαι πολύ χαρούμενος που είναι στην ομάδα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον έχουμε μια κατεύθυνση».

Τους στόχους του Παναθηναϊκού στη Βasket League: «Έχουμε χρόνο. Πολλά μπορεί να αλλάξουν. Αν δεν αλλάξει τίποτα, ο στόχος μας είναι να μικρύνουμε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να γυρίσουν πίσω οι τραυματίες μας, και να βάλουμε περισσότερη πίεση στον Ολυμπιακό. Εμείς δεν έχουμε πίεση είμαστε το αουτσάιντερ και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να βάλουμε περισσότερη πίεση στον Ολυμπιακό».

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News