Στο σωστό δρόμο ο Παναθηναϊκός - Ήττα στο φινάλε από την Μπαρτσελόνα

Στο σωστό δρόμο ο Παναθηναϊκός - Ήττα στο φινάλε από την Μπαρτσελόνα

Ανταγωνιστικός εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός για 37 λεπτά στο ΟΑΚΑ απέναντι στην πανίσχυρη Μπαρτσελόνα (74-88). Χωρίς τους Μπέικον – Πονίτκα οι «πράσινοι» είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Παπαγιάννη, ωστόσο, η εμφάνισή του δεν ήταν αρκετή.

Με σουτ μέσης απόστασης ο Παπαγιάννης άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Γουίλιαμς έδωσε συνέχεια στην επίθεση (4-0). Ο Μίροτις συνδέθηκε στο καλάθι για τους πρώτους πόντους της Μπαρτσελόνα μετά από 1,5 λεπτό.

Ο Γκριγκόνις ξεκίνησε ζεστός στο παιχνίδι και με 5 συνεχόμενους πόντους πήγε τη διαφορά στο +7 για το Τριφύλλι, όμως, ο Αμπρίνες βρήκε τη λύση από τη γωνία (9-5). Ο Τόμας επανάφερε την τάξη με περιπετειώδη τρόπο από τα 6,75 (12-5). Από εξαιρετική ασίστ του Τόμας ο Παπαγιάννης κάρφωσε στη ρακέτα (14-5).

Μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ ο Γουίλιαμς έφερε double score για τους πράσινους με σουτ εντός πεδιάς (16-8). Ο Παπαγιάννης σχεδόν από το τρίποντο κράτησε μακριά την Μπαρτσελόνα, ο Μποχωρίδης πήγε τον Παναθηναϊκό σε διψήφια απόσταση (20-10). Από ασίστ του Μποχωρίδης ο Παπαγιάννης το έσταξε από την κορυφή (23-12).

Ο Βέσελι με εντυπωσιακό κάρφωμα πέτυχε ένα μίνι σερί 4-0 για τους Καταλανούς για να το σταματήσει ο Γκουντάιτις (25-16). Τέσσερις χαμένες βολές από τον Λιθουανό σέντερ και τον Μποχωρίδη επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να μειώσει στο φινάλε του δεκαλέπτου (25-22).

Ο Γιοκουμπάιτις πήρε μπρος για την ισοφάριση στους 25 πόντους στις αρχές της β’ περιόδου. Οι διαιτητές έδωσαν ώθηση στους φιλοξενούμενους με ένα απίστευτο σφύριγμα που έφερε τρεις ελεύθερες βολές στον Κάλινιτς (25-27). Η Μπάρτσα με 9-0 σερί και 5 πόντους από τον Τόμπι ανάγκασε τον Χρήστο Σερέλη να πάρει τάιμ άουτ (25-34). Ο Ντέρικ Γουίλιαμς «ξεκόλλησε» από τους 27 πόντους τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε σκοράρει μόλις ένα καλάθι σε 6 λεπτά.

Οι πράσινοι πλησίασαν στον πόντο , δυο συνεχόμενα τρίποντα του Τόμπι που έγινε παράγοντας στο ματς , τους απομάκρυναν εκ νέου στο σκορ (33-40). Παρά το τάιμ άουτ του Σερέλη ο Παναθηναϊκός με αδυναμία στο ριμπάουντ δέχθηκε νέο μακρινό σουτ. Ο Γουίλιαμς ανέβηκε στους 9 πόντους πριν το ημίχρονο για το 36-42. Ο Σατοράνσκι με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ του α’ μέρους (36-43).

Με τον ακριβώς ανάποδο τρόπο επέστρεψε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες του Σαρούνας Γιασισκεβίτσιους – που αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους στο ΟΑΚΑ – να φθάνει για πρώτη φορά στο +14 (39-53) με τρίποντο του Μίροτιτς. Ο Τόμας και Γκριγκόνις αντέδρασαν με 6/6 βολές. ο Σατοράνσκι κέρδισε στην επόμενη φάση τον Γκουντάιτις και πήρε και το φάουλ (45-56). Μποχωρίδης και Μίροτιτς συνέχισαν με τρίποντα με τη διαφορά σταθερά στους 11 (48-59).

Από ωραίο πέρασμα του Γκριγκόνις ο «Γκούντα» εξιλεώθηκε για την προηγούμενη μονομαχία με τον Σατοράνσκι (50-59). Ο Αγραβάνης σκόραρε το πρώτο του καλάθι στο 26ο λεπτό (54-63). Το Τριφύλλι βρήκε μια ακόμη «ελληνική» λύση στο παρκέ με το καλάθι του Μαντζούκα.

Η ψαλίδα στο σκορ έκλεισε ακόμη παραπάνω, όταν από ασίστ του Λι ο Παπαγιάννης κάρφωσε στη ρακέτα (59-65). Έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε η φάση Αγραβάνη – Γιοκουμπάιτις με τους διαιτητές να μετατρέπουν το επιθετικό σε αμυντικό φάουλ (60-68).

Ο Παπαγιάννης επιβεβαίωσε και στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του Τριφυλλιού στον αγώνα με τους Ισπανούς (62-68). Από πάσα του Παναγιώτη Καλαϊτζάκης ο Παπαγιάννης έβαλε δεύτερο τρίποντο στο ματς (67-73). Ο Μαντζούκας αστόχησε σε μεγάλο σουτ για τρεις για την πλήρη επαναφορά των πρασίνων στο ματς.

Στην εκπνοή του χρόνου ο Πάρις Λι από τα 8,5 μέτρα έβαλε ένα μυθικό τρίποντο, δεν βγήκε η άμυνα στη συνέχεια (70-78). Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης δεν κατόρθωσε αφύλακτος από τη γωνία να προσφέρει πόντους στην ομάδα του. Ο Μαντζούκας πήγε μέχρι το καλάθι σε αιφνιδιασμό για το 72-80. Ο Τόμπι εξασφάλισε μεγάλο προβάδισμα νίκης στην Μπαρτσελόνα με νέο τρίποντο, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί φάουλ στον Γκριγκόνις στη μάχη για το ριμπάουντ.

Τη νίκη για την ισπανική ομάδα «κλείδωσε» ο Χίγκινς 86 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (73-86). Ο Τόμπι πρόσθεσε άλλους δυο πόντους στο σακούλι , ο Γκριγκόνις διαμόρφωσε το τελικό 74-88.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 36-43, 60-68, 74-88

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News