Οι πρώτες αλλαγές Σερέλη στον Παναθηναϊκό!
Ο Χρήστος Σερέλης βρίσκεται στο κυνήγι της ισορροπίας ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση.
Ο Ντέγιαν Ράντοβιτς δεν μπόρεσε να την προσφέρει προδίδοντας τις αρχές του ως …αμυντικός προπονητής, αφήνοντας το κουμάντο στον Ντουέιν Μπέικον και επενδύοντας στο σύστημα…κάνουμε το σταυρό μας να είναι καλά επιθετικά ο Αμερικανός.
Όμως στην Ευρωλίγκα δεν στέκεσαι με λογική όσα βάλουμε/όσα φάμε. Ο νέος κόουτς επενδύει στον ξεχασμένο Γκριγκόνις και τον Τόμας αφήνοντα στην άκρη τον Ντουέιν.
Ο Λιθουανός ας πούμε έχει διαφημιστεί ως καλή επιθετική λύση αλλά κι αμυντικά δεν είναι άσχημος.
Σίγουρα δεν μιλάμε για εξολοθρευτή. Σύμφωνα με το InStat Scout, την τελευταία τετραετία πριν ενταχθεί στο τριφύλλι δεχόταν 1.3 πόντους ανά κατοχή σε καταστάσεις Spot Up (κακό νούμερο), 1.11 πόντους ανά κατοχή σε καταστάσεις Pick and Roll όπου σούταρε ο αντίπαλός του (μέτριο νούμερο) και 0.94 πόντους ανά κατοχή σε καταστάσεις off screen (μέτριο νούμερο).
Την ίδια στιγμή όμως δεχόταν μόλις 0.73 πόντους ανά κατοχή σε καταστάσεις Isolation (ένας εναντίον ενός).
Ο Γκριγκόνις δεν είναι αδιάφορος αμυντικός. Είναι σαφές ότι έχει κάποια προβλήματα κόντρα σε πιο γρήγορους αντιπάλους.
Έχει όμως αρχές. Κατέχει τα βασικά, αυτά που τόσο λείπουν τα τελευταία χρόνια από το κλαμπ που ας πούμε δίνει την ηγεσία σε έναν αθλητή σαν τον Μπέικον ο οποίος εύκολα θα σκοράρει μια 30άρα και στην άμυνα θα δεχτεί…35.
Μόνο που δεν πάει έτσι στον πρωταθλητισμό…
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Παναθηναϊκός: Μέρες, ώρες, έδρες και κανάλι για τους ημιτελικούς με ΠΑΟΚ
- Λύθηκε το μυστήριο με Ταμπόρδα: Ο λόγος που δεν παίζει στον Παναθηναϊκό (vid)
- Παναθηναϊκός: Η... ξαφνική απαίτηση που πάγωσε τις συζητήσεις για Κραλ
- Μπουγάτσας: Από τη Φραπάρ στον Ευαγγέλου - «Τρία ανύπαρκτα πέναλτι!» (vid)
- Παναθηναϊκός: Το «αγκάθι» με τον Λόπεθ - Οι όροι για το deal