Ο Πολωνός μπορεί, ο Παναθηναϊκός;

Βόβορας: «Σοβαροί για 40 λεπτά. Υπήρχε διάθεση, δεν κάναμε διαχείριση»

Ο Ματέους Πονίτκα γοήτευσε στην Πάτρα με το πολυσχιδές του παιχνίδι.

Ο Πολωνός λειτουργεί καλά ως παίκτης ρόλου, όμως δεν έχει παρουσιάσει ακόμα στο Μαρούσι την…διπλή ταυτότητα που είχε με την εθνική του στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ, παρουσιάζοντας μας εκτός από τον «χαμάλη» και τον σταρ που αναλάμβανε να τελειώσει πολλές επιθέσεις.

Νομίζουμε πως δεν είναι θέμα δυνατοτήτων (τις οποίες ο αθλητής έχει) αλλά ιδιοσυγκρασίας και συνθηκών.

Ο Ματέους, ανταγωνιστικός αθλητής, δεν νομίζουμε ότι βοηθιέται από τη παρουσία συγκεκριμένων συμπαικτών. Ο τύπος αποτελεί καλό fit στο μπάσκετ των «γκαρντ με μήκος & των γρήγορων ψηλών» που λέει ότι θέλει να υποστηρίξει εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός όμως έχει μείνει στην προσπάθεια.

Το σημερινό, συγκεκριμένο περιβάλλον, μιλώντας πάντα σε επίπεδο λειτουργικότητας δεν είναι ιδανικό για τον Πονίτκα. Να παίζει δηλαδή σε σύνολο που αδυνατεί να παίξει άμυνα, με… ενάμιση παίκτη να μονοπωλεί τις επιθέσεις. Ο Πολωνός έχει ποιότητα ώστε στα παιχνίδια να βρει δικές του φάσεις.

Το ερωτηματικό είναι όμως αν θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πάρει το μέγιστο από αυτόν.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News