Επιστροφή στη διεκδίκηση οκτάδας - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Βόβορας: «Σοβαροί για 40 λεπτά. Υπήρχε διάθεση, δεν κάναμε διαχείριση»

Μπάγερν – Παναθηναϊκός για την 17η αγωνιστική της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει την πορεία αντίδρασης που ξεκίνησε στην Πάτρα και στην Βαυαρία, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου για την 17η αγωνιστική της Euroleague. Ο «εξάστερος» παρουσίασε ένα μικρό σημάδι αντίδρασης μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε στην επικράτηση με τον Προμηθέα στην Πάτρα. Εκεί, οι «πράσινοι» στο πρώτο παιχνίδι του 2023 επικράτησαν εύκολα 44-75 κι έφτασαν το 8-2 στην Basket League, σε εξ αναβολής ματς της 5ης αγωνιστικής.

Η Μπάγερν βρίσκεται στο 5-11, είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι δύο σερί εκτός έδρας ήττες από Ζαλγκίρις (75-67) και Παρτιζάν (83-77), επανάφεραν τον προβληματισμό. Ο Αντρέα Τρινκέρι περιμένει από τους παίκτες του να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα σε άμυνα και επίθεση, αφού φέτος σε 8 εντός έδρας ματς μετράνε μόλις 3 νίκες και δέχονται κατά μέσο όρο 81.2 πόντους.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.30 και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime.

Ανέλαβε την ευθύνη ο Ράντονιτς

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός βγήκε μπροστά μετά την ήττα στο ντέρμπι «αιωνίων», στην προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στους φίλους μας που μας στήριξαν. Με εξαίρεση λίγα λεπτά στο ξεκίνημα τα πάντα πήγαν άσχημα για εμάς. Ο Ολυμπιακός πήρε το πλεονέκτημα και έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι μετά από εκεί. Πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη και να δούμε γιατί αγωνιστήκαμε περίπου 30 λεπτά και δεν κάναμε ούτε φάουλ. Είναι απαράδεκτο να παίζουμε έτσι απέναντι στον Ολυμπιακό χωρίς να δίνουμε “μάχη”. Θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε τι συνέβη».

Αλλαγή ρόλων και απεριόριστο μπάτζετ

Όπως ήταν φυσικό η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό έφερε και αλλαγές στο «τριφύλλι». Το… μάρμαρο μετά από απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το πλήρωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο πρώην προπονητής του «εξάστερου» ανέλαβε πόστο στις Ακαδημίες του συλλόγου, έπειτα από απόφαση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, όπως ανακοινώθηκε μεσοβδόμαδα.

Παράλληλα, το αφεντικό της ΚΑΕ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή στον Ντέγιαν Ράντονιτς. Μάλιστα, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους τον ενημέρωσε ότι έχει πλέον το ελεύθερο για να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές επιθυμεί για την ενίσχυση του ρόστερ, δίχως τον παραμικρό οικονομικό περιορισμό!

Με βάση όλα τα παραπάνω, αρκετοί παίκτες είναι υπό κρίση και το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο Μόναχο με την Μπάγερν είναι να επανεμφανίσει το καλό του πρόσωπο. Πρωτίστως για να επουλώσει εν μέρει τις πληγές από την ήττα της περασμένης εβδομάδας. Και δευτερευόντως να κοιτάξει εκ νέου τις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News