Πικρή ήττα στο ΟΑΚΑ πριν «νοστιμίσει» με Μπέικον ο Παναθηναϊκός!

Πικρή ήττα στο ΟΑΚΑ πριν «νοστιμίσει» με Μπέικον ο Παναθηναϊκός!

Ένα καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο στοίχισε στον Παναθηναϊκό την πρώτη του εντός έδρας νίκη απέναντι στη Μονακό (80-83) παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια του Ντέρικ Ουίλιαμς που έκανε ρεκόρ καριέρας. Έρχεται ο παικταράς Μπέικον!

Η Μονακό ξεκίνησε με ένα γρήγορο 4-0 , όμως, ο Λι «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του με τρίποντο. Από ωραία ασίστ του Λι ο Γκουντάιτις έδωσε το προβάδισμα 7-6. Με τρία τρίποντα από Τζέιμς, Οκόμπο και Μόερμαν η Μονακό ξέφυγε στο +11 (10-21). Το σερί της Μονακό συνεχίστηκε στο 0-11 με το σκορ περιόδου να εξοργίζει την πράσινη εξέδρα (13-29).

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να μειώσει την απόσταση σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά η λάθος πάσα του Γκριγκόνις κόστισε (21-33) με τον Ράντονιτς να παίρνει τάιμ άουτ. Αμέσως μετά τη διακοπή, νέο λάθος στο κέντρο του γηπέδου οδήγησε τους Μονεγάσκους σε άλλους 2 εύκολους πόντους. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε με Λι και Ουίλιαμς να φθάσει στο 32-39 στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου.




Με τον οίστρο του Ουίλιαμς ο Παναθηναϊκός έφθασε στο 24ο λεπτό με 45-50. Με μυθικό τρίποντο-φάουλ του Αμερικανού το Τριφύλλι επέστρεψε από το -16 της α’ περιόδου στην ισορροπία του 50-50. Απέναντι στον αφηνιασμένο Ουίλιαμς η Μονακό «απάντησε» με 6 συνεχόμενους πόντους του Τζέιμς. Τρίποντο του Μποχωρίδη και τρομερό σουτ του Ουίλιαμς ο Παναθηναϊκός έκανε το 59-58. Πάλι ο Τζέιμς βρήκε μακρινό τρίποντο για την απάντηση του Γκουντάιτις (66-68).

Ο Πονίτκα κέρδισε το 5ο φάουλ του Ντιαλό. Με ένα ακροβατικό ο Τζέιμς πέτυχε έμμεσο τρίποντο στην άμυνα του Ουίλιαμς (68-71). Νέο τρίποντο του πρώην πράσινου έδωσε στη Μονακό ασφάλεια 4 πόντων. Με 4 συνεχόμενους πόντους του Γκριγκόνις οι «πράσινοι» παρέμειναν ζωντανοί στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (74-76). Ο Ντόντα Χολ με κάρφωμα έκανε 74-78 , ο Πονίτκα αστόχησε στην δίποντη προσπάθειά του, ενώ ο Οκόμπο σημείωσε άλλους 2 πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας για να «κλειδώσει» τη νίκη για τη Μονακό.

Τα δεκάλεπτα: 13-29, 34-40, 59-60, 80-83

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News