Δύσκολη πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης: Το κανάλι και ο σπίκερ του αγώνα

Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα της Euroleague

Το πρώτο τζάμπολ για τη νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα είναι γεγονός! Ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο ανανεωμένος εξάστερος, με αρκετά νέα πρόσωπα και τον Ντέγιαν Ράντονιτς στο  τιμόνι, φιλοδοξεί να αφήσει πίσω την περσινή αποτυχία και να χαράξει υψηλότερη πορεία.

Η εγχώρια πρεμιέρα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ωστόσο η σεζόν βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και τα λάθη επιτρέπονται. Το θετικό στοιχείο από τις εμφανίσεις του συνόλου του Σέρβου τεχνικού είναι η άμυνα, κάτι που φάνηκε και στο διήμερο του Σούπερ Καπ. Βέβαια, οφείλει να βελτιωθεί επιθετικά.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21.00 και θα μεταδοθεί από τo Novasports Prime HD

Ανανεωμένη η Ρεάλ, μοιρασμένη η πρόσφατη παράδοση

Η Ρεάλ ξεκινάει τις αγωνιστικές της υποχρεώσει με στόχο την κορυφή της Ευρώπης. Πέρσι έφτασε στον τελικό κι έχασε το τρόπαιο στις λεπτομέρειες από την πανίσχυρη Εφές. Έγινε ιστορική αλλαγή στον πάγκο, αφού ο Πάμπλο Λάσο μετά από 10 χρόνια αποτελεί παρελθόν και τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο βοηθός του, Τσους Ματέο.

Οι μεταγραφές των Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Ντζάναν Μούσα, Πετρ Κορνελί και Μάριο Χεζόνια προκάλεσαν αίσθηση. Μάλιστα, ο τελευταίος με δεδομένο ότι τρέφει μεγάλη αγάπη για τον Παναθηναϊκό θα είναι το πρόσωπο της αναμέτρησης.

Το παρελθόν των αναμετρήσεων στο ΟΑΚΑ μα προϊδεάζει για ένα μεγάλο ντέρμπι. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός επικράτησε στις λεπτομέρειες με 87-86, ενώ προ διετίας η Ρεάλ πήρε το ροζ φύλλο αγώνα στην παράταση (93-97).

Εκτός ο Γουόλτερς, απουσίες και οι Ισπανοί

Σε αγωνιστικό επίπεδο οι Ματέους Πονίτκα και Μάριους Γκριγκόνις έδειξαν ότι χρειάζονται ακόμα ρυθμό για να δέσουν με το υπόλοιπο σύνολο. Ο Πάρις Λι ήταν θετικός, ενώ ο Άντριους φάνηκε ότι θέλει χρόνο προσαρμογής. Εκτός αποστολής παραμένει ο τραυματίας Γουόλτερς.

Με αρκετά προβλήματα θα παραταχθεί η Ρεάλ στην πρεμιέρα της Euroleague κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού θα έχει 6 απουσίες. Ο Τσους Ματέο δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ρούντι Φερνάντεθ, Άνταμ Χάνγκα, Κάρλος Αλοσέν, Άντονι Ράντολφ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, αλλά και τον ανέτοιμο Αλμπέρτο Αμπάλντε.

Χεζόνια: «Επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός»

Ένα από τα αγαπημένα παιδιά της πράσινης κερκίδας και πρώην παίκτης του εξάστερου, Μάριο Χεζόνια, μίλησε στην συνδρομητική τηλεόραση για την πρεμιέρα.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Προέρχεται από την ήττα στο ελληνικό ντέρμπι στον τελικό του Super Cup με τον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι υπέγραψε σπουδαίους παίκτες όμως δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη ενώ υπάρχουν και τραυματίες. Αυτή τη φορά, όλα εξαρτώνται από τους παίκτες, δεν υπάρχει scouting επειδή δεν είναι ξεκάθαρα πολλά πράγματα στην preseason.

Προσωπικά, κοντρολάρω την πίεση. Βάζω κάποιους ατομικούς και ομαδικούς στόχους που θέλω να πετύχω. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το μεγαλύτερο κλαμπ όλων των εποχών στην Ευρώπη. Δεν ξέρω ποια είναι η υποχρέωσή μας αλλά αυτό που μου αρέσει είναι πως είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Όλοι οι παίκτες θέλουν να κερδίζουν, έχουμε την ίδια νοοτροπία».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News