Παναθηναϊκός: Κάθε «έκπτωση» σε θάρρος και αυταπάρνηση θα ροκανίζει τα θεμέλια!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 52-67: Οι πόντοι των παικτών του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός του Σούπερ Καπ, φορτωμένος με προβλήματα (τραυματισμός Ουόλτερς, αργοπορία ένταξης Γκριγκόνις-Ποντίτκα) χαμηλός σε ανάστημα αυτή την εποχή, με ένα σωρό παιδιά στις τάξεις του που δεν ξέρουν από πίεση και πρωταθλητισμό, έκανε πολλά πράγματα λάθος στον τελικό απέναντι σε πιο δεμένη ομάδα και φυσιολογικά υποτάχθηκε για 8η συνεχόμενη φορά απέναντί της.

Ο σύλλογος στην Ευρωλίγκα που ζυγώνει θα πετύχει ευρωπαϊκές νίκες όταν εμφανιστεί πλήρης και υγιής, όταν πλησιάσει το δικό του «άριστα».

Το οποίο βέβαια δεν μπορεί να έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη, ειδικά όταν αναζητά ακόμα παίκτη στους ψηλούς και ο Ουόλτερς θα αργήσει να προσφέρει υπηρεσίες κάτι που σημαίνει ότι για κάποιες μέρες ακόμα θα είσαι λειψός.

Για τις προσεχείς εβδομάδες οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουν τους αντιπάλους τους να σαστίσουν με το θάρρος και την αυταπάρνησή τους.

Κάθε έκπτωση από την παραπάνω συνθήκη απλά θα ροκανίζει τα θεμέλια, που ούτως ή άλλως με βάση όσα ισχύουν σήμερα είναι τοποθετημένα σε κινούμενη άμμο.

Όσο υπάρχουν τραυματισμοί αναντικατάστατων και αφλογιστία των σουτέρ (δεν βγήκε τίποτα στον Γκριγκόνις απέναντι στους λιμανίσιους, υστέρησε και ο Πάρις Λι στην επανάληψη) ο σημερινός Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει εύκολη λεία ακόμα και στα χέρια ομάδων με έλλειμμα ταλέντου, αλλά απλώς καλοστημένων-διαβασμένων. Είδαμε όλοι τι πήγε να συμβεί με τον Κολοσσό στον ημιτελικό.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr