Παναθηναϊκός: Μια πεντάδα που καλείται να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες

Παναθηναϊκός: Μια πεντάδα που καλείται να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες

Τα αδέλφια Καλαϊτζάκη, ο Νεοκλής Αβδάλας και οι Μαντζούκας, Χουγκάζ αποτελούν μέλη του νεαρότερου ελληνικού κορμού γηγενών παικτών που εμφάνισε ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του.

Όλοι τους καλούνται να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν από τους προπονητές. Πολλές συγκυρίες, η τύχη μα κυρίως ο χαρακτήρας είναι που κάνει τη διαφορά στην εξέλιξη των νεαρών.

Πολλά παιδιά στο παρελθόν, ακόμα πιο ταλαντούχα από τον Μαντζούκα (πρόχειρα μας έρχεται στο νου ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) ήταν εκείνα που έχασαν γρήγορα το μυαλό τους γιατί δεν είχαν τον χαρακτήρα να περπατήσουν τον σωστό δρόμο.

Δεν είναι μόνο το πόσο ταπεινός είσαι, είναι και πόσο πολύ θέλεις να πετύχεις, τι πείνα έχεις και πόση δημιουργική φιλοδοξία.

Παιδιά όπως ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς κατέκτησαν την Ευρώπη χωρίς να είναι οι πιο ταλαντούχοι ωστόσο με πυγμή και θέληση που γκρέμιζε ντουβάρια πήραν το μάξιμουμ του εαυτού τους. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να πάρουν οι μικροί…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr