Παναθηναϊκός ρόστερ 2022/23: Το ένστικτο της επιβίωσης

Παναθηναϊκός: Και τώρα μεταγραφές - Σίγουρα 7 προσθήκες

Σχεδόν σχηματοποιείται ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2022-2023.

Η καινούργια ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς θέλει να παρουσιάσει ένα οργανωμένο σύνολο σε όλα τα επίπεδα που όποιος το υποτιμά θα το πληρώνει ακριβά.

Εύκολα το λες, δύσκολα τα πράττεις σε οργανισμό που είναι τσακωμένος με την υπομονή και που εδώ και χρόνια τρώγεται με τα ρούχα του κυρίως λόγω των τερτιπιών του ιδιοκτήτη. Καθαρά αγωνιστικά με το που πέφτει το μάτι σου στο ρόστερ παρατηρείς ότι οι πράσινοι διαθέτουν σχετικό βάθος (όχι στους ψηλούς ακόμα) και παίκτες που ξέρουν τα βασικά του σπορ.

Ο κόουτς θα χτίσει μια ομάδα η οποία κατ’ αρχήν θα προσπαθεί να παίζει με όριο τους 70 πόντους, βασιζόμενη στην άμυνα και το ριμπάουντ, χωρίς να φείδεται σκόρερ, ειδικά αν βγει λαυράκι ο Αντριου Αντριους που εδώ και λίγες ώρες αποτελεί το alter ego του Μάριους Γκριγκόνις.

Χάνοντας Νέντοβιτς, Μέικον, το τριφύλλι στράφηκε στον μικρόσωμο αλλά γνωστό Πάρις Λι. Δεν υπάρχουν οι εύκολοι μακρινοί πόντοι των προκατόχων του μα με την παρουσία του εξασφαλίζονται άλλα καλά. Ισορροπία στην άμυνα, αμυντικό τρανζίσιον, ξεκούραση Ουόλτερς, φθορά αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός έπεσε σε γκρεμό πέρσι, για να σκαρφαλώσει προς τα πάνω χρειάζονται μελετημένες κινήσεις. Ίσως θυσιάζοντας κάποια πράγματα που τους οπαδούς τους κάνουν να απορούν (αποπομπή Νεμάνια).

Συσπείρωση θέλεις και ξεκάθαρες αποφάσεις. Από το αμυντικό κομμάτι πρέπει να ξεκινήσουν οι πράσινοι για να βγάλουν «πεινασμένο» προφίλ και να κερδίσουν χρόνο ώστε να βελτιώσουν με την πάροδο των μηνών και την επίθεση τους.

Όλοι ξέρουν ότι έχουν πιάσει «πάτο» στις προσδοκίες , μένει να ανακαλύψουμε τι ένστικτο επιβίωσης κουβαλούν.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News