Το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό, «θόλωσε» ο Παναθηναϊκός (vids)

Το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό, «θόλωσε» ο Παναθηναϊκός (vids)

Ο Παναθηναϊκός «κόλλησε» στα τελευταία πέντε λεπτά, έκανε ανόητα φάουλ, προχώρησε σε κακές επιλογές στην επίθεση και γνώρισε τη 2η ήττα μέσα στη σεζόν στο ΟΑΚΑ (62-68). Το πλεονέκτημα έδρας πάει… στους ερυθρόλευκους.

Με την αύρα του κόσμου του ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παρκέ και έφτιαξε καλή ατμόσφαιρα με τρίποντα των Νέντοβιτς και Παπαπέτρου (6-5). Ο Σέρβος που ξεκίνησε ζεστός και δε φάνηκε επηρεασμένος από το πρόβλημα με την Άλμπα, πήγε το Τριφύλλι στο +4 στο 7ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα για πρώτη φορά στο 13-15 που ήταν και το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου (6 πόντους ο Βεζένκοφ).




Οι «πράσινοι» μπήκαν στη β’ περίοδο με ένα γρήγορο 5-0 και τρίποντο του Μέικον (18-15). Ο Αμερικανός έδωσε συνέχεια με ένα σουτ μέσης απόστασης, ενώ ο Παπαπέτρου με δύο τρίποντα ανέβασε το σκορ στο 30-24. Με ένα προσωπικό 5-0 του Σλούκα οι ερυθρόλευκοι «μείωσαν» στον πόντο για να έρθει η απάντηση από τον Μαντζούκα. Ο Μακίσικ ισοφάρισε 32-32 και ο Δημήτρης Πρίφτης πήρε τάιμ άουτ. Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια με τον Μέικον να σπαταλά δύο βολές για να δώσει το προβάδισμα στους «πράσινους».




Εκείνοι βρήκαν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο μισό του β’ ημιχρόνου, προηγήθηκαν με 45-39 (τρίποντο Σαντ Ρος), όμως, οι ερυθρόλευκοι και πάλι τους έφθασαν στο σκορ με ένα σερί 6-0 (45-45) εκμεταλλευόμενοι αντι αθλητικό φάουλ. Ο Ολυμπιακός έκανε επιμέρους σκορ 3-13 για να μαζευτεί στον πάγκο για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 50-52.




Στο 33′ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 54-54 με διείσδυση και λέι απ του Νέντοβιτς (15 πόντοι). Ο Ολυμπιακός πήγε να ξεφύγει, όμως, ο Παπαπέτρου πέτυχε ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο 4 λεπτά πριν τη λήξη (60-61). Με ένα 5-0 οι Πειραιώτες ήρθαν πιο κοντά στη νίκη (60-66) με το Τριφύλλι να χάνει παντελώς τη συγκέντρωσή του στο φινάλε.




Τα δεκάλεπτα: 13-15, 34-34, 50-52, 62-68

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr