Παναθηναϊκός - Μονακό 83-91: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Παναθηναϊκός - Μονακό 83-91: Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ απέναντι στη Μονακό.

Είτε κέρδιζε, είτε έχανε, για τον Παναθηναϊκό δεν έχει πολύ σημασία, αν θέλει κανείς να επικεντρωθεί στην ουσία των τωρινών δεδομένων. Οι «πράσινοι» δείχνουν για 3ο σερί ματς στην Ευρωλίγκα, αρχικά, διάθεση και μια αμυδρή βελτίωση σε αρκετούς τομείς. Στόχος τους δεν είναι να κυνηγήσουν νίκες στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά να προετοιμαστούν καταλλήλως, για το Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος και φυσικά να διατηρηθούν σε τροχιά πλεονεκτήματος έδρας στο πρωτάθλημα.

Αναφορικά με το παιχνίδι, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα είχε καλές πιθανότητες νίκης, αν ο Μάικ Τζέιμς δεν έκανε τα… παλαβά του και δεν «μπλόκαρε» πνευματικά στα τελειώματα των περιόδων και κυρίως στο 68-67.

Δημήτρης Πρίφτης (6/10): Καλείται να καλύψει το κενό του Παπαπέτρου. Οι «πράσινοι» αγωνίζονται χωρίς τη σημαία τους και στις εναπομείνασες μέρες πρέπει να έρθει παίκτης (σ.σ Χουγκάζ). Στο ματς με τη Μονακό η παρουσία του στον πάγκο ήταν καλή, προσπάθησε και ο ίδιος να «σκεπάσει» τα προβλήματα της ομάδας και ως ένα βαθμό, τα κατάφερε.

Ντάριλ Μέικον (6,5/10): Παρά το γεγονός πως αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και έκανε όλη κι όλη μια προπόνηση, ο Αμερικανός παρουσιάστηκε θετικός στο παιχνίδι με τη Μονακό σημειώνοντας 10 πόντους με 100% ευστοχία (2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα).

Γιώργος Παπαγιάννης (3/10): Έξω.. από τα νερά του ο Μεγαρίτης σέντερ, δικαιολογείται για το πρόσφατο πρόβλημα που αντιμετώπισε και του στοίχισε προπονήσεις.

Λευτέρης Μποχωρίδης (5/10): Φιλότιμος. Ο Έλληνας γκαρντ έδωσε τις μάχες του, κάποιες φορές αντιμετώπισε αποτελεσματικά τον Τζέιμς και γενικότερα αυτό που μπορούσε να δώσει, το έδωσε.

Βασίλης Καββαδάς (-)

Λεωνίδας Κασελάκης (7/10): Πολύτιμος σε συγκεκριμένα διαστήματα της συνάντησης ο πρώην παίκτης του Προμηθέα. Τον θέλει και κείνον σε καλή κατάσταση το Τριφύλλι ενόψει Κυπέλλου. Πέτυχε 8 πόντους, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ.

Οκάρο Γουάιτ (7/10): Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ διαγράφει ανοδική πορεία στα τελευταία παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται επειγόντως σε αυτά τα επίπεδα τον τρέχοντα μήνα.

Νεοκλής Αβδάλας (-)

Στέφαν Γιόβιτς (4/10): Χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Ο ίδιος παίζει συντηρητικά και τον διαχειρίζονται, επίσης, συντηρητικά. Δείχνει διστακτικός στις επιλογές του, λογικό, αν συνυπολογιστεί η περίοδος απραξίας. Είναι σίγουρο πως θα το… βρει στη συνέχεια, η ποιότητά του δεν αμφισβητείται.

Νεμάνια Νέντοβιτς (8/10): Ο άλλος Σέρβος του Παναθηναϊκού ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας με 18 πόντους (6/11 σουτ), 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Τζέρεμι Έβανς (8,5/10): Δίνει επιτέλους «απαντήσεις» ο Αμερικανός φόργουορντ – σέντερ, η αλτικότητά του γίνεται εκμεταλλεύσιμη από τους πράσινους και οι 16 πόντοι που σημειώθηκαν απέναντι στους Μονεγάσκους πιστοποιούν τη βελτίωσή του στο παρκέ.

Λευτέρης Μαντζούκας (-)

Χάουαρντ Σαντ Ρος (7/10): Καλή εμφάνιση από τον Κουβανό, ο οποίος θα κληθεί να καλύψει τον Παπαπέτρου στο μήνα «φωτιά» που ακολουθεί στη θέση τρία. Αγωνίστηκε για 31 λεπτά και σημείωσε 15 πόντους.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News