Ο Νεμάνια που θα είχε θέση και στις dream team του Ζοτς

Νέντοβιτς για ΣΕΦ: «Φοβερό συναίσθημα να κάνεις τόσους ανθρώπους να ησυχάσουν»

“Μπορώ να φανταστώ να μένω στον Παναθηναϊκό ως το τέλος της καριέρας μου” είπε ο Νεμάνια Νέντοβιτς στην εκπομπή του ΟΠΑΠ για το μπάσκετ, ένας από τους λίγους του ρόστερ που θα είχαν θέση σε ομάδες του Ζ.Ο.

Τότε που το κλαμπ δεν εκπροσωπούσε κάποια σχολή μπάσκετ, ήταν συνώνυμο νεοτερισμών (“κοντοί” σέντερ, αξιοποίηση του χώρου, δίμετρα γκαρντ, pick n roll), ενώ το σπορ που απέδιδε δεν ήταν καν ελληνικό.

Όμως η νοοτροπία του νικητή, η επιβολή του παιχνιδιού, η διάρκεια και η εναλλαγή των πρωταγωνιστών μέσα σε μια πορεία σχεδόν 20 ετών την κατατάσσουν στην μεγαλύτερη του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Τέτοια ακμή καμία δυναστεία δεν είχε σε τόσο μακρά περίοδο ετών. Όλες οι μεταγενέστερές τοπ ομάδες μιμήθηκαν τη νοοτροπία της και τον τρόπο που προσέγγιζε την κάθε χρονιά της.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News