Επιβεβαίωσε για Φλόιντ ο Πρίφτης - Τι είπε για πιθανή αντικατάσταση

Προβληματισμένος ο Πρίφτης: «Το μυαλό μου στο Νέντοβιτς, έχουμε βαρύ πρόγραμμα»

Ο Δημήτρης Πρίφτης φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Τζάμπολ» και μίλησε για τους στόχους του Παναθηναϊκού μετά το πρώτο μισό της σεζόν, αλλά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης:

Για το γεγονός ότι είναι στο ΟΑΚΑ πάρα το ρεπό της ομάδας: «Εμείς οι προπονητές έχουμε δύο σπίτια και τώρα είμαι στο δεύτερο (σ.σ. ΟΑΚΑ)».

Για τη δυναμική του πρωταθλήματος: Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάντα ενδιαφέρον, πάντα σκληρό, είναι μια δυνατή λίγκα, ανεξάρτητα από τα οικονομικά, τις δυσκολίες που διέπουν την ελληνική κοινωνία αλλά και το πρωτάθλημα. Οι προπονητές είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο, οπότε κάθε αναμέτρηση έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Αν οι βασικοί στόχοι είναι πλέον οι εγχώριες διοργανώσεις: Φαινομενικά μπορεί να το πει κάποιος, αλλά στο εσωτερικό της ομάδας δεν ισχύει. Κάθε αναμέτρηση είναι μια πρόκληση για να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από οτι έχουμε δείξει μέχρι τώρα, ειδικά στην Ευρωλίγκα. Προφανώς η συγκομιδή μας δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα, επομένως κάθε αναμέτρηση για εμάς είναι αυτόνομη και έχει σημασία».

Για την αποχώρηση του Φλόιντ: Αυτή τη στιγμή στο θέμα της αντικατάστασης δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Ο Φλόιντ ήταν εκτός ελληνικού πρωταθλήματος, είχαμε περισσότερους από 6 ξένους. Έχει δύο σκέλη αυτή η κίνηση. Και η ομάδα μας δεν έχει τη δυνατότητα να ξοδεύει χρήματα για κάποια παιδιά που δεν συμμετέχουν πάρα πολύ. Αφετέρου από το να έχεις 15 παίκτες ίδιου περίπου επιπέδου, καλύτερα να έχεις 12-13 που θα νιώθουν μεγάλυτερη ασφάλεια και εμπιστοσύνη και θα μπορούν ενδεχομένως να αποδώσουν και καλύτερα μέσα σε αυτό το κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Είναι μια παράδοση με την οποία είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε. Είναι ένα παιχνίδι που έχει μια δικιά του δυναμική και αυτονομία και είναι πολύ σημαντικό».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News