Το «θρίλερ» του ΟΑΚΑ στη Μπαρτσελόνα

Το «θρίλερ» του ΟΑΚΑ στη Μπαρτσελόνα

Η ονειρεμένη εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ κράτησε για 20 λεπτά με την Μπαρτσελόνα να κάνει την ανατροπή (82-85) στο β’ μέρος και να φεύγει με το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι πράσινοι μπήκαν με το αριστερό στο παρκέ και επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να πάρει προβάδισμα +8 με ζεστό Λαπροβίτολα (2-10) πριν συμπληρωθεί ένα δίλεπτο στο παιχνίδι. Μετά το τάιμ άουτ του Δημήτρη Πρίφτη το Τριφύλλι έκανε ένα σερί 4-0, το οποίο διέκοψε ο Αργεντινός γκαρντ με σουτ τριών πόντων για το 6-14.

Ο Παπαπέτρου επανήλθε στα στάνταρντ του με 7 πόντους στην πρώτη περίοδο, όμως, η άμυνα δεν κατόρθωσε να σταματήσει τους «μπλαουγκράνα» (14-21). Με τους Νέντοβιτς, Έβανς και Πέρι να μπαίνουν στην εξίσωση ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 26-26 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Με ωραίο μπάσκετ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός φόρτωσε με τέσσερα φάουλ από νωρίς την ομάδα του Σάρας Γιασισκεβίτσιους και να προηγηθεί με 36-31 στο 14′. Τρίποντο του Παπαπέτρου στο 17′ έκανε το 46-35 για το Τριφύλλι στη μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα.

Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη για τον Παναθηναϊκό στο ημίχρονο που έκλεισε στο 49-41. Ο Νέντοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ στη διακοπή με 12 πόντους.

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο παρκέ με διάθεση να γυρίσει το ματς και έφθασε στο -4 (54-50) με τον πράσινο τεχνικό να καλεί τάιμ άουτ. Στο 25′ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 54-55 αλλά ο Μέικον βρήκε την απάντηση. Ο Παναθηναϊκός χάρισε μερικούς εύκολους πόντους κάτω από το καλάθι του στην Μπαρτσελόνα, η οποία τελικά με επιμέρους σκορ περιόδου 15-27, γύρισε το ματς στο 30′ (64-68).

Οι «μπλαουγκράνα» και με την ψυχολογία με το μέρος τους εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Παναθηναϊκού και «κλείδωσαν» τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Στο 4-12 οι πράσινοι περιμένουν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 49-41, 64-68, 82-85

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News