«Κατέρρευσε» στο β' ημίχρονο, βαριά ήττα στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

«Κατέρρευσε» στο β' ημίχρονο, βαριά ήττα στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

Αν και έπαιξε ένα καλό πρώτο ημίχρονο στο Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε στο παρκέ στο β’ ημίχρονο και γνώρισε την 11η ήττα στην Ευρωλίγκα από την Αρμάνι (75-54).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και καλές επιθέσεις από τις δύο ομάδες με τους πράσινους να ακολουθούν στο σκορ την Αρμάνι και να παίρνουν τελικά το πρώτο τους προβάδισμα (9-10). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σύντομο 4-0, αλλά ο Μέικον απάντησε με τρίποντο για το 13-13 στο 5′. Το Τριφύλλι «κόλλησε» στους 13, παρόλα αυτά, έπαιξε καλή άμυνα και με μακρινά σουτ Κασελάκη – Μποχωρίδη στο τελευταίο λεπτό πήγε στα αποδυτήρια στο +4 (15-19).

Στη β’ περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε με πατημένο γκάζι στην επίθεση και τους πρώτους πόντους τους πέτυχε ο Σαντ Ρος στο 12′ (19-21). Μετέπειτα, ήρθε η σειρά της Αρμάνι να σφίξει τα λουριά στην άμυνα με αποτέλεσμα το Τριφύλλι να σκοράρει μόλις 10 πόντους ως το τέλος του ημιχρόνου (33-29). Το σκορ της διακοπής «αδίκησε» την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη που με λίγη παραπάνω συγκέντρωση θα μπορούσε να πάει και με καλύτερο σκορ στα αποδυτήρια.

Στην επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ ο Χάινς με πέντε προσωπικούς του πόντους έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα της Αρμάνι στο ματς (38-29). Παρά το τάιμ άουτ του Δημήτρη Πρίφτη το σερί των γηπεδούχων διευρύνθηκε στο 12-0 και 16-0 από το προηγούμενο ημίχρονο (45-29). Με δύο εύστοχες βολές του Μέικον «έσπασε» η κατάρα. Παρόλα αυτά, οι πράσινοι συμπλήρωσαν ένα καταστρεπτικό διάστημα στο ματς με την πλάτη για τα καλά στον τοίχο (57-42).

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Τριφυλλιού να γυρίσει το ματς (59-49), δέχθηκε δέκα γρήγορους πόντους έναντι δύο των πρασίνων (69-51). Με το χρόνο να λιγοστεύει, ήταν αδύνατον να φθάσει ο Παναθηναϊκός στην ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 33-29, 57-42, 75-54

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News