Παραδόθηκε στην ποιότητα της Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

Παραδόθηκε στην ποιότητα της Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

Δεν παρουσιάστηκε τόσο ανταγωνιστικός όσο θα έπρεπε ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτης και γνώρισε την 13η συνεχόμενη του ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 88-65. Στο «1-3» οι πράσινοι που θα αγωνιστούν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ την άλλη εβδομάδα.

Καθόλου καλά δεν μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός μένοντας με το «καλησπέρα» στο -12 (17-5). Το Τριφύλλι κάπως έσφιξε εν συνεχεία την άμυνά του με τις αλλαγές του Πρίφτη και σκόραρε δύο συνεχόμενα τρίποντα με τον Κέντρικ Πέρι, ωστόσο, η Ρεάλ κατόρθωσε στο τέλος του δεκαλέπτου να κρατήσει την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό (30-18) με απίθανο buzzer του Γιουλ.

Ως τα μέσα του β’ δεκαλέπτου η «Βασίλισσα» έτρεξε ένα μικρό σερί «5-0» με τον Παναθηναϊκό να βγάζει μερικές άμυνες, αλλά να κάνει πολλά φθηνά λάθη. Έμειναν χωρίς σκορ οι πράσινοι για 6:20 λεπτά μέχρι που ήρθε ένα τρίποντο από τον Παπαπέτρου για το 35-21.

Οι μόνιμες «πληγές» Γιαμπουσέλε και Ταβάρες άνοιξαν εκ νέου τη διαφορά στους 12 πόντους στο 26′, εκεί που το Τριφύλλι προς στιγμήν, είχε φθάσει σε απόσταση 8 πόντων με τρίποντο του Ουάιτ. Ο Μέικον επιχείρησε να πάρει στην πλάτη του την επίθεση του Παναθηναϊκού (55-46), αλλά ένα γρήγορο «7-0» της Ρεάλ απομάκρυνε εκ νέου το Τριφύλλι από τον στόχο του.

Στο ξεκίνημα του δ’ δεκαλέπτου ο Έβανς βρήκε απάντηση σε τρίποντο του Γιουλ και κατέβασε τη διαφορά στους 10 (65-55). Ο Μαντζούκας κέρδισε στα ίσα τον Πουαγιέ στην πιο γλυκιά φάση για τους πράσινους και έκανε το 71-57. Η Ρεάλ πήγε στο 38′ στο +23 (82-59) και το ποτάμι από κει και ύστερα, δεν είχε γυρισμό για την ελληνική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 42-30, 62-50, 88-65

Δείτε παρακάτω τους πόντους των παικτών του Παναθηναϊκού

Παραδόθηκε στην ποιότητα της Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News