Παναθηναϊκός: Οι λόγοι που «έφαγαν» τον Μακ

Κολοσσός Ρόδου - Παναθηναϊκός 82-95: Highlights - Video

Τα 9 χρόνια παρουσίας στο NBA αποτελούσαν «διαβατήριο» όταν τον έφερνες στην Αθήνα.

Τον έβαλες να παριστάνει τον πλέι-μέικερ, τον έβλεπες να βάζει κιλά όσο περνούσε ο καιρός και στο τέλος παρότι σου πάσαρε με την μεγαλύτερη συνέπεια (5 ασίστ μ.ο στο ελληνικό πρωτάθλημα) τον άφησες να πάει στην ευχή του Θεού δείγμα του περίεργου τρόπου με το οποίο λειτουργεί φέτος το προπονητικό τιμ. Το χειμώνα ήταν επιβεβλημένη η απόκτησή του.

Ο μεν Σαντ-Ρος δεν είναι πλέι μέικερ αλλά προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της θέσης (πράγμα δύσκολο) ενώ ο Λευτέρης Μποχωρίδης, που επίσης δεν είναι καθαρός point guard, μοιάζει… εντελώς μόνος του να κουμαντάρει, να συμμαζέψει και να σουλουπώσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην επίθεση. Ακόμα και ποσοτικά εάν το δει κάποιος, ήταν επιβεβλημένη και άκρως απαραίτητη η απόκτηση πλέι μέικερ.

Όμως οι «πράσινοι» δεν είχαν ανάγκη μόνο από ποσότητα, αλλά και από ποιότητα.

Σίγουρα προβληματίζει το γεγονός ότι ο Σέλβιν Μακ είχε να παίξει μπάσκετ επτά μήνες, σίγουρα προβληματίζει το γεγονός ότι η πορεία του είχε καθοδική πορεία την περσινή σεζόν με την φανέλα της Αρμάνι και σίγουρα θα χρειαζόταν χρόνος μέχρι να βρεθεί σε καλή φυσική κατάσταση, αφού την…κοιλίτσα του δεν την αποχωρίστηκε ποτέ.

Χρόνος όμως στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει αρκετός για κανέναν…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News