Την «τελειώνει»! - Τι ώρα παίζει ο Εξάστερος

Κάτας: «Ήμασταν νευρικοί - Να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση»

Το ταξίδι για το 40ο πρωτάθλημα Ελλάδας συνεχίζεται…

Το 3-1 θέλει να κάνει απόψε (26/5, 20:00) ο Παναθηναϊκός κόντρα στην ΑΕΚ, για να βάλει τις βάσεις για ακόμα ένα νταμπλ στην Basket League. Στους τελικούς θα αντιμετωπίσει Λαύριο ή Προμηθέα, με τη σειρά να είναι τώρα στο 2-1 υπέρ του δεύτερου.

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο, να είναι σοβαρός και να μην επιτρέψει στους «κιτρινόμαυρους» να ελπίζουν. Το 1-0 έγινε δύσκολα, το 1-1 φαινόταν να έρχεται, το 2-1 ήρθε φυσιολογικά με σχετικά καλή εμφάνιση. Στο χέρι των παικτών και του Κάτας να μην δώσουν… δικαιώματα και να κάνουν γρήγορα το νταμπλ!

Στο 94-83 της Κυριακής, εκεί που ο Εξάστερος έκανε το 2-1 στη σειρά, ο Ντίνος Μήτογλου έκανε τρία ρεκόρ καριέρας! Οι 34 βαθμοί του στο ranking που είναι η κορυφαία επίδοση των 106 αγώνων του στην κατηγορία. Είχε 29 βαθμούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels της σεζόν 2018-19, στο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο της σεζόν 2019-20 και δύο φορές φέτος εντός έδρας με τον Προμηθέα στην κανονική περίοδο και εντός έδρας με τον Ιωνικό Hellenic Coin στα πλέι οφ.

Παράλληλα, το ματς αυτό ήταν το πιο παραγωγικό του επιθετικά. Σημείωσε 23 πόντους και η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 20 που είχε στο ματς της 20ής αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2017-18 στα Τρίκαλα. Τέλος, είχε και 4 κλεψίματα, νέο ρεκόρ, αφού το «ταβάνι» του ήταν τα 3. Με τέτοιες εμφανίσεις είναι βέβαιο πως το νταμπλ δε θα αργήσει να έρθει!

Τζάμπολ στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός απόψε στις 20:00. Δείτε τις αποδόσεις για το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Δηλώσεις Μήτογλου μετά το 2-1:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Η ΑΕΚ μας πίεσε. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες το παιχνίδι και εμείς θέλαμε να αντιδράσουμε. Η ΑΕΚ έχει πάρα πολλούς ταλαντούχους παίκτες με υψηλή αίσθηση του παιχνιδιού. Έπρεπε να διαβάσουμε το παιχνίδι, να είμαστε στο πλάνο και αυτό κάναμε και ανταποκριθήκαμε. 

Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα, δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Η διαφορά μαζεύεται. Και σήμερα εμφανιστήκαμε πιο συγκεντρωμένοι. Αυτές οι ομάδες έχουν ταλαντούχους παίκτες και πρέπει να κάνει step up κάθε παίκτης. 

Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου. Η ΑΕΚ έχει δείξει πως αντιδρά μετά από ήττα. Κάθε παίκτης είναι πιο συγκεντρωμένος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δυνατό παιχνίδι».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News