O Σαντ Ρος και η μεταγραφή-λαβράκι του πλέι μέικερ!

Παναθηναϊκός: Άλλαξε μέρα το παιχνίδι του Εξάστερου

Τα έβαλε ξανά τα τριποντάκια του ο Χάουαρντ Σαντ Ρος στον κυριακάτικο τελικό, με τον πρώην άσο της ΤΣΣΚΑ ν’ αναδεικνύεται σε μπόμπερ ολκής τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Κουβανός δεν είναι άσχημος παίκτης αλλά είναι αθλητής ειδικών χαρακτηριστικών.

Χωρίς σταθερό σουτ και με επιθετικό παιχνίδι που βασίζεται κυρίως στο ανοιχτό γήπεδο η αξία του φαίνεται σχεδόν αποκλειστικά στην ικανότητα του να περιορίσει αμυντικά σκόρερ του ψηλότερου επιπέδου.

Η έλλειψη αληθινού πλέι μέικερ υποχρέωσε τον Γιώργο Βοβορα να βαφτίσει τον Ρος το καλοκαίρι πόιντ γκαρντ’ όπως κάποτε βάφτιζαν το κρέας….ψάρι.

Κάπως έτσι ο αθλητής κλήθηκε κι ακόμη καλείται να τα βγάλει πέρα σε ρόλο που δεν έχει στο ρεπερτόριο του και παράλληλα τον κάνει ενίοτε να χάνει πολύτιμη ενέργεια στην άμυνα. Κάπου εδώ λοιπόν υπάρχει το what if που μπορούσε να γράψει διαφορετικά την ιστορία και του φετινού Παναθηναϊκού.

Πλέι μέικερ στην αγορά υπάρχουν χιλιάδες, για όλα τα βαλάντια κι όχι μόνο για τους πλούσιους τύπου Μπαρτσελόνα ή ΤΣΣΚΑ.

Παίκτες σαν αυτούς του Λαυρίου και του Προμηθέα που πολύ σε προβλημάτισαν φέτος, κυκλοφορούν χιλιάδες ανά τον πλανήτη. Αρκεί να ξέρεις που θα τους ψάξεις.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News