Μπροστάρης ο Μακ, όχι όλες οι «αμαρτίες» πάνω του

Μπροστάρης ο Μακ, όχι όλες οι «αμαρτίες» πάνω του

Ο Σέλβιν Μακ στα τελευταία ματς εξελίσσεται σε πολυεργαλείο και βασικό εκφραστή του στυλ παιχνιδιού που θέλει να παρουσιάσει ο Οντέτ Κάτας με έφεση στο επιθετικό παιχνίδι.

Ο Αμερικανός φέρνει καλό σουτ και κουμάντο, δουλεύει καλά απέναντι στα σκριν του αντιπάλου (με μπάλα στα χέρια ή μακριά από αυτή) ενώ τελειώνει πολλές κατοχές με την εμπειρία του, το γλυκό του σουτ και τον τρόπο που τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του.

Μη ξεχνάτε το βιογραφικό αυτού του παιδιού που έχει παίξει ένα σωρό αγώνες στο ΝΒΑ. Το κλειδί στο ψυχολογικό του προφίλ σε κάθε βραδιά είναι το να μπορεί να σουτάρει αξιοπρεπώς και συνολικά να έχει ένα καλό μέσο όρο επιθετικό παιχνίδι.

Είναι παίκτης ηθικού κι επειδή νιώθει την αμφισβήτηση γύρω του προσπαθεί ανά παιχνίδι να αποδείξει ότι είναι χρήσιμος.

Έχει συγκεκριμένες αδυναμίες που τον μετατρέπουν πολλές φορές σε non factor απέναντι σε οργανωμένη άμυνα.

Καλό θα είναι να μάθει να μην εκβιάζει καταστάσεις, αλλά δεν είναι κι ο χειρότερος σου παίκτης ώστε να φορτώνονται πάνω του όλες οι αμαρτίες του ρόστερ. Υποστηρίζει, με κύριο στοιχείο το σουτ, καλά τον τελευταίο καιρό το στυλ μπάσκετ που έχει επιλέξει ο κόουτς.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News