Μπασκόνια - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Μπασκόνια - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια.

Μία από τα ίδια… για τον Παναθηναϊκό και στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα. Το αμυντικό του πλάνο πήγε… περίπατο για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική και οι Βάσκοι καθάρισαν το ματς στο φινάλε της γ’ περιόδου. Το 0/2 στη διαβολοβδομάδα ήταν αυτό που ήθελε να αποφύγει το Τριφύλλι, το οποίο βούλιαξε στο «2-6» και στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Ευρωλίγκα.

Γιώργος Βόβορας (3/10): Όσες ευθύνες κι αν αναλογούν στον Έλληνα προπονητή, οι πράσινοι διαθέτουν ένα από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της ιστορίας του, αλλά και της διοργάνωσης. Τι κι αν οι παίκτες του έβγαλαν αντίδραση ανά διαστήματα στο ματς με την Μπασκόνια, υπήρξε ζήτημα ποιότητας και… πληρότητας. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας προσπάθησε να κάνει ένα πιο σφιχτό ροτέισον, αλλά δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας.

Σέλβιν Μακ (3/10): Μετά από δυο εμφανίσεις «φωτιά», ο Αμερικανός πάτησε… φρένο. Δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα από… νωρίς, έκανε ένα αχρείαστο αντι-αθλητικό και στα 12′ που αγωνόστηκε, πέτυχε μόλις ένα δίποντο, μία ασίστ και ένα κλέψιμο. Είναι εμφανές πως θέλει χρόνο.

Γιώργος Παπαγιάννης (9/10): Ο μοναδικός που «σώθηκε» από το αποψινό ναυάγιο. Ο Έλληνας σέντερ πέτυχε double – double (11 πόντους, 10 ριμπάουντ) και ήταν ο μοναδικός που δημιούργησε προβληματισμούς στο κεφάλι του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Συνεχίζει τις υψηλές επιδόσεις και αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τον Παναθηναϊκό.

Λευτέρης Μποχωρίδης (2/10): Απότομη προσγείωση για τον γκαρντ του Τριφυλλιού στο ισπανικό έδαφος. Τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Βάσκους, ενώ ήταν άστοχος και στα επτά σουτ που επιχείρησε (0/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/2 βολές). Σε συνδυασμό και με τη φτωχή εμφάνιση του Μακ, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε απολύτως τίποτα από τους κλασσικούς «άσους».

Ιωάννης Παπαπέτρου (5/10): Δεν είχε την ενέργεια των προηγούμενων αγωνιστικών ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. Ήταν καλός στο εκτελεστικό κομμάτι (πρώτος σκόρερ με 17 πόντους), αλλά μέχρι εκεί. Θα χρειαστεί και εκείνος, να κάνει ένα «restart», τώρα που το πρόγραμμα γίνεται λίγο πιο βατό.

Λεωνίδας Κασελάκης (3/10): Προχώρησε σε μερικά λάθη… απειρίας, καθώς για εκείνον οι εμπειρίες που παίρνει στην Ευρωλίγκα, είναι πρωτόγνωρες. Πέτυχε ένα τρίποντο, έβαλε μια βολή (από τις τρεις που κέρδισε), ανταπέδωσε στην επόμενη φάση δίνοντας πίσω… τις τρεις βολές κάνοντας ένα αχρείαστο φάουλ, και αποσύρθηκε τελικώς από το παρκέ.

Μάρκους Φόστερ (2/10): Τίποτα και από τον Αμερικανό. Ίσως, ο Βόβορας να του χτύπησε την… καμπάνα, δίνοντας μου μόλις 4:30 λεπτά συμμετοχής στον αποψινό αγώνα. Στην Αθήνα με την Μπάγερν πρέπει να επιστρέψει μεταμορφωμένος, διαφορετικά δεν αποκλείεται και να μην βγάλει τη σεζόν με τα πράσινα!

Νεμάνια Νέντοβιτς (5/10): Στο ξεκίνημα του αγώνα έκανε τη διαφορά δίνοντας με δικές του δημιουργίες στον Παπαγιάννη και με δύο τρίποντα, το προβάδισμα «2-10» στον Παναθηναϊκό. Στην πορεία του αγώνα, δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο, κυρίως δημιουργικά. Ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους (3/6 τρίποντα).

Άαρον Ουάιτ (4/10): Μέτρια εμφάνιση από τον Αμερικανό φόργουορντ. Δεν βοήθησε ιδιαίτερα στην άμυνα. Πέτυχε 8 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ. Είναι, πάντως, σε καλό δρόμο για να βρει και πάλι τον παλιό του εαυτό.

Ντίνος Μήτογλου (2/10): Αρνητικό πρόσημο (-1 PIR) για τον Μήτογλου, κάτι που δεν το περίμενε απόψε ο Παναθηναϊκός στην απαιτητική Φερνάντο Μπουέσα Αρένα. Δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του, ήταν νωθρός και νικήθηκε κατά κράτος από τους αντιπάλους του. Μάζεψε μόλις 2 ριμπάουντ σε 16:40′.

Μπεν Μπέντιλ (-): Δεν αγωνίστηκε και δεν μπορεί να κριθεί.

Χάουαρντ Σαντ Ρος (6/10): Ήταν αδύνατον να κρατήσει μόνος του την άμυνα της ομάδας. Ήταν σε καλό βράδυ ο Κουβανός, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα μαχητικός και στο πρώτο ημίχρονο τα πήγε περίφημα. Κατέρρευσε και κείνος… σαν χάρτινος πύργος, μαζί με τους συμπαίκτες του προς το φινάλε της γ’ περιόδου, γεγονός που συνέβη στον Παναθηναϊκό για δεύτερη συνεχόμενη φορά και δεν… αρέσει καθόλου! 9 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ για τον Ρος.

 

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News