Ένας «Μποχωρίδης» μακριά από τη νίκη...

Ένας «Μποχωρίδης» μακριά από τη νίκη...

Ο Παναθηναϊκός, ειδικών συνθηκών, χωρίς κλασσικό point guard στη φαρέτρα του, το πάλεψε μέχρι το 38′ και θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά απέναντι στον Ολυμπιακό, ακόμη και μετά το τραγικό λάθος του Έλις. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Δεν «έπεσε» και κανένας από τα… σύννεφα από την ήττα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (71-78). Όπως γράψαμε και στο προηγούμενό μας blog με τον παραλληλισμό του αποψινού με το «2014», η διαφορά Διαμαντίδη – Σάικς αποδείχθη…. Δαυίδ – Γολιάθ.

Είναι γεγονός πως στον Παναθηναϊκό όλοι αισθάνονται πρωτόγνωρα λόγω της απουσίας ενός point guard. Και η παρουσία του Μποχωρίδη θα μπορούσε να είχε απλοποιήσει τα πλάνα του Βόβορα. Αντίθετα, η σημερινή «αφλογιστία» του Σάικς του τα περιέπλεξε.

Ένας «Μποχωρίδης» μακριά από τη νίκη...

Παρόλα αυτά, το Τριφύλλι είχε σφυγμό 120” πριν τη λήξη μετά το λάθος του Έλις. Του στοίχισαν τα ελεύθερα σουτ που έχασε. Ο Σαντ Ρος δεν τελειοποίησε το έργο του στην άμυνα, με κάποιο «φιλί ζωής» στην επίθεση την κρίσιμη στιγμή (η… ρέντα που λέγαμε).

Υπήρξαν, βέβαια, και δύο φάσεις, για τις οποίες διαμαρτύρονται οι πράσινοι. Ένα επιθετικό φάουλ του Βενζέκοφ στο «60-64» πάνω στον Παπαγιάννη και οι τρεις βολές στο τρίποντο του Νέντοβιτς στο «69-75». Αντίστοιχη παράβαση με εκείνη που έγινε στον Σέρβο, σφυρίχτηκε στον Παπανικολάου για φάουλ του Σάικς.

Αν κοιτάξουμε και την άλλη πλευρά, ο αρτιμελής Ολυμπιακός, ακόμη και στο διάστημα που έλειπε ο Σλούκας, δεν έκανε καλό παιχνίδι. Ήταν πιο άστοχος από τους γηπεδούχους στο τρίποντο (5/27), «θόλωσε» περίπου στο ίδιο διάστημα με το ματς της Ζαλγκίρις, είχε πρόβλημα στον τρόπο ανάπτυξης και κέρδισε σε μεγάλο βαθμό από την εμπειρία του Πρίντεζη.

Βαθμολογικά είμαστε στο ξεκίνημα, όμως, αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές οι «αιώνιοι» πιθανώς να κέρδισαν – έχασαν τα ματς που δεν περίμεναν!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News