Η ευκαιρία του Καλαϊτζάκη

Η ευκαιρία του Καλαϊτζάκη

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης στην Ρωσία πέτυχε το πρώτο καλάθι της καριέρας του στην Ευρωλίγκα.

Ο νεαρός πρέπει να “βγει”, είναι ενεργός, διψασμένος για μπάσκετ, διαθέτει ζηλευτή σωματοδομή 203 εκατοστών, κοντολογίς αποτελεί ζωτικό κομμάτι εξέλιξης της ομάδας στην ΠΑΡΟΥΣΑ φάση και όχι τα επόμενα χρόνια. H παρουσία του ως συνδετικός κρίκος από τη θέση του πόιντ γκαρντ ανανεώνει την εικόνα του συνόλου και δίνει μια ένεση φρεσκάδας σε σχήματα που αλλιώς θα φάνταζαν ως σχηματισμοί λεγεωνάριων και “περπατημένων”.

O Βόβορας είναι εκεί έξω για να τον υποστηρίξει κι όταν χρειαστεί (που θα χρειαστεί) να βάλει πλάτη γι αυτόν. Απλά είναι σημαντικό να κερδίσει τα λεπτά του ο μικρός παγιώνοντας τη θέση του στο rotation. Ο πιτσιρικάς μπορεί να εξελιχθεί σε rotation player για τους πράσινους, στο χέρι του είναι να εξελιχθεί σε Pick & Roll-PG που θα χρειαστεί η ομάδα αργά ή γρήγορα.

Ο Εξάστερος παράγει “κίνηση/δράση” μακριά από τη μπάλα ενώ το ύψος κι η εξυπνάδα των παικτών του, απόρροια της εκρηκτικότητας, της φυσικής/αθλητικής ικανότητας και του συγχρονισμού τους, δημιουργούν από μόνα τους καταστάσεις. Σκεφτείτε τον Τζάκσον π.χ που σύντομα θα μπει στο κόλπο να προσπαθεί να δημιουργήσει μέσα σε μια ράθυμη, στατική επίθεση.

Ο φτεροπόδαρος Αμερικανός (αλλά κι ο Σάικς που αποτελεί κόπια του) χρειάζονται το ανάλογο πλαίσιο δίπλα τους.

Η δομή του backcourt (4 scoring guards, 1 playmaker, βλέπε Μποχωρίδης) αφήνει περιθώρια για σκέψεις όμως σε καμία περίπτωση, όμως αυτή η γραμμή δεν πρέπει να “ξεράσει” τον Γιωργάκη που μπορεί να αποτελέσει κομβική μονάδα προσεχώς.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News