Να μην «καούν» Ουάιτ - Τζάκσον

Να μην «καούν» Ουάιτ - Τζάκσον

Τραυματίστηκαν Ουάιτ και Τζάκσον και δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τσεκάρουμε την πρόοδό τους στην πρεμιέρα της Euroleague.

Ήδη (! ) ακούγονται γκρίνιες για το ύψος του Πιερ (λες και μερικοί περίμεναν ότι ο άνθρωπος θα έρθει στην Αθήνα και θα του …τεντώναμε ολημερίς τα πόδια μπας και πάρει μπόι) και το…χρώμα του Άαρον σε συνδυασμό με τις φήμες (περί διατροφικών συνηθειών) που τον θέλουν να αποφεύγει τις πρωτεϊνες.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνοντας σε ασαφή διοικητικά ύδατα δεν γινόταν να μην πάει σε επιλογές ρίσκου, πραγματοποιώντας αλλαγή πλεύσης και βίαιη βουτιά προσαρμογής στα ασαφή οικονομικά δεδομένα της εποχής. Τα δύο αυτά αποκτήματα των πρωταθλητών είναι η απεικόνιση αυτού που είχε πει με πολύ απλά λόγια ο Γιώργος Βόβορας στη παρουσίαση του μεταδίδοντας τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας της ομάδας από εδώ και μπρος: ”Θέλουμε να ενισχύσουμε το ρόστερ με παιδιά φιλοδοξίας”.

O Τζάκσον (πλην του γεγονότος ότι είναι… τάπας) έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να πετύχει στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαικού μπάσκετ. Είναι ένα δυνατό, αλτικό παιδί, το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι τα χέρια του κι ο γερός του κορμός (τον βοηθούν να ματσάρει το μειονέκτημα του ύψους) ενώ σε συνδυασμό με το καλό του timing τον μετατρέπουν σε απειλή για όποιον τον προκαλέσει να φτάσει μέχρι το τέλος της άμυνας. Εχει καλό drive και είναι ΟΚ στον χειρισμό της μπάλας, το κλειδί είναι πως θα τον “ντύσουν”, με τι παίκτες θα πλαισιωθεί, ώστε ο αθλητής να αποτελέσει όχι μόνο εργαλείο, αλλά να μετατραπεί και σε πρωταγωνιστή.

Όσον αφορά τον Ουάιτ. Παίκτες με τη σωματοδομή και το στυλ παιχνιδιού του Αμερικανού (εν ολίγοις τόσο undersized χωρίς ίχνος μούσκουλων) χρειάζονται δίπλα τους “τεσσάρια” με καλό περιφερειακό σουτ που θα μπορούν να μαρκάρουν αν χρειαστεί και sevenfooters. Αθλητές στύλ Μήτογλου και Μπεντίλ που όμως είναι άμαθοι από Ευρωλίγκα και δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να κάνουν άμεσα step up βοηθώντας παράλληλα να μην φανούν τα άσχημα βράδια του Άαρον. Αν υπήρχαν λεφτά, στους ψηλούς έπρεπε να είχε ενισχυθεί (κι άλλο) ο Παναθηναϊκός για να “εισπράξει” άμεσα από τον πρώην άσο της Ζαλγκίρις, αλλιώς μπορεί να “κάψει” αυτή τη μεταγραφή. Το θέμα είναι απλό.

Στα δύο παιδιά δόθηκε ευκαιρία ζωής να αγωνιστούν στο μεγαλύτερο brand που έχουν βρεθεί ως τώρα, άρα θα πρέπει να δουλέψουν και να δουλευτούν σκληρά από το προπονητικό του τιμ για να πετύχουν κάτι και να γίνουν σημεία αναφοράς στο Μαρούσι.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News