Να μην «καεί» ο Τζάκσον

Να μην «καεί» ο Τζάκσον

Επειδή Αλβέρτης-Διαμαντίδης ξέρουν μπάσκετ και δεν είναι σπασμωδικοί στις αντιδράσεις τους (η πραότητα τους διέκρινε από τότε που μπίσταγαν τη μπάλα στο παρκέ) δεν φοβόμαστε μήπως η περίπτωση Τζάκσον καεί εξαρχής.

Ειπώθηκαν πολλά για τον Αμερικανό και τις φτωχές του επιδόσεις στο Σούπερ Καπ αλλά τον αθλητή τον ήξερες απέξω κι ανακατωτά όταν τον επέλεγες. Μ

πορεί ο τύπος να είναι…μισοριξιά, να αδυνατεί να παίξει άμυνα και να οργανώσει αλλά τυχαίο δεν τον αποκαλείς, στο κάτω-κάτω δεν φταίει ο Αμερικανός αν αποφάσισες να τον καλύψεις με τον Σαντ Ρος που κάνει πολλά μα πόιντ γκαρντ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Από τη στιγμή που δεν προχώρησε η περίπτωση του Νίκολας Λαπροβίτολα που αποτελούσε και τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Βόβορας στράφηκε στην αμερικάνικη αγορά και δη στην G-League.

Ουσιαστικά τρία ήταν τα ονόματα που είχαν κερδίσει έδαφος, ήταν αυτά των Τζος Γκρέι, Πιερ Τζάκσον και Τζέιλεν Άνταμς. Ο Έλληνας τεχνικός πρόκρινε την Τζάκσον διότι έχει εμπειρία από την EuroLeague καθώς έχει αγωνιστεί για δύο σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αρχικά το 2013-14 στη Φενέρμπαχτσε αλλά για μόλις 6 ματς χωρίς να έχει μεγάλη συμμετοχή και στη συνέχεια το 2017-18 όπου ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Μακάμπι με 14,5 πόντους κατά μέσο όρο, 4,2 ασίστ και 2,9 ριμπάουντ.

Ο Τζάκσον αγωνίστηκε πέρσι στην G-League με τους South Bay Lakers, την θυγατρική ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς, έχοντας 20,7 πόντους, 5,9 ασίστ, 3,9 ριμπάουντ και 1,9 κλεψίματα ανά 33 λεπτά συμμετοχής σουτάροντας με 49% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 86% στις βολές. Ο Αμερικανός με την Μακάμπι κατέκτησε τόσο το Κύπελλο Ισραήλ, όσο και το πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε και στο All-Star Game της χώρας, παίρνοντας το βραβείο του MVP. Το παλικάρι δεν είναι κανένας τυχαίος.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News