Το «μήνυμα» Βόβορα σε Μήτογλου

Το «μήνυμα» Βόβορα σε Μήτογλου

Με τον Γουάιτ εκτός κλίματος και τον Μπεντίλ να υπολογίζεται για τη θέση “5” καθίσταται σαφές πως ο Ντίνος Μήτογλου θα είναι φέτος το βασικό “τεσσάρι” του μόνιμου πρωταθλήτή Ελλάδος.

Ο Έλληνας ψηλός ήξερε το καλοκαίρι ότι οι απαιτήσεις θα αυξηθούν κατακόρυφα την σεζόν 2020/21. Με τον Παναθηναϊκό να τον χρίζει ουσιαστικά πενταδάτο πάουερ φόργουορντ, οι μέρες που απλώς συμπλήρωνε 12αδα ανήκουν στο παρελθόν.

Οι “πράσινοι” πήραν μία συνειδητή απόφαση. Με τον ΝτεΣόν Τόμας να αποχωρεί, ο Γιώργος Βόβορας έστειλε το δικό του μήνυμα στο Ντίνο: Ήρθε η ώρα να βγει μπροστά και να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο κόουτς θα ρίξει στα… θηρία τον Μήτογλου, αλλά όχι χωρίς κάλυψη. Η παρουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου και του Μπεντίλ, αλλά και του Γουάιτ εξασφαλίζουν στον Παναθηναϊκό αρκετές λύσεις στην θέση “4” για τα παιχνίδια που ο απόφοιτος του Wake Forest δεν θα είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Μήτογλου έχει χώρο για να κάνει τα λάθη του, δεν έχει άγχος για την θέση του και παράλληλα ξέρει ότι δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει περιττές ενέργειες για να αποδείξει κάτι. Αυτός είναι κι ο κατάλληλος συνδυασμός για έναν 23χρονο προκειμένου να αισθανθεί ότι πιστεύουν σε αυτόν χωρίς να τον… πνίγουν κιόλας.

Ο νεαρός προσφέρει ύψος (είναι ο δεύτερος ψηλότερος παίκτης των “πράσινων” πίσω από τον Γιώργο Παπαγιάννη, με ύψος 2.10 μέτρα), ενέργεια, ταχύτητα, αθλητικά προσόντα κι απειλή από την περιφέρεια. Ο Μήτογλου δεν κάνει κάτι περιττό. Βρίσκεται συχνά στην περιφέρεια για να υπάρχουν καλές αποστάσεις, τρέχει πρώτος στον αιφνιδιασμό, κινείται καλά χωρίς την μπάλα και κυνηγά τα επιθετικά ριμπάουντ.

Προς το παρόν δεν του έχει ζητηθεί να ποστάρει ιδιαίτερα, ούτε να εμπλακεί πολύ σε καταστάσεις Pick and Roll, αφού αυτή είναι η δουλειά των σέντερ. Δεν γίνεται όμως να του ζητηθεί να κάνει και τα πάντα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ντίνος είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ και πλέον του δίνεται η ευκαιρία να εξελιχθεί στον καλύτερο παίκτη που μπορεί.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News