«Κάτι» λείπει ακόμα από την περιφέρεια

Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Η τηλεοπτική μετάδοση 12-9-2020

‘Εχουμε την εντύπωση πως αν προκύψει μεσούσης της περιόδου ανάγκη μεταγραφής (που από το 2012 έχει γίνει κανόνας στον μπασκετικό Παναθηναϊκό) ο Γιώργος Βόβορας θα θελήσει να ενισχύσει την γραμμή των κοντών του, αναφερόμαστε σε επίπεδο βάθους.

Ο Παναθηναϊκός -χρόνια τώρα- αγκομαχά με ένα-δύο guard rotation, πολλές φορές χωρίς καν πειστική αλλαγή πότε του Δημήτρη Διαμαντίδη και πότε του Νικ Καλάθη με αποτέλεσμα οι τελευταίοι του ηγέτες να προσπαθούν να παραστήσουν τους Ελ Σιντ και τον τελευταίο να τα ακούει (!) κι από πάνω.

Το μικρό μπόι του Τζάκσον, οι τραυματισμοί που βγάζει ο Νέντοβιτς, η απειρία του Φόστερ από την Ευρωλίγκα έχουμε την εντύπωση πως θα εμφανίσει το τριφύλλι με ένδεια περιφερειακών επιλογών εκτός φυσικά κι αν κάνουν το step up, Μποχωρίδης ή Καλαϊτζάκης.

Θεωρητικά κανείς από τους κοντούς δεν προσφέρουν στον κόουτς ουσιαστικό προβάδισμα σε επίπεδο τακτικής, ίσως γι’ αυτό ο Γιώργος Βόβορας έσπευσε να χρίσει ηγέτη τον Σαντ Ρος που όμως πρώτη φορά στη ζωή του θα κληθεί να γίνει κουμανταδόρος σε τόσο μεγάλο brand.

Ο Κουβανός φέρνει στο ΟΑΚΑ ένα δυνατό ζευγάρι πόδια και αμυντικό φίλτρο σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας, απλώς το ζητούμενο είναι να μην μεταφέρει ο άνθρωπος τη μπάλα στο δεύτερο μισό του παρκέ σκορπώντας τις πολύτιμες ανάσες του, θα χρειαστεί για ένα σωρό χαμαλοδουλειές, δεν χρειάζεται να τον βαλσαμώσουμε.

Ο Σαντ Ρος είναι παιδί κοντρολαρισμένο, έχει μεγάλο προσόν ότι μπορεί να διαβάσει και να πασάρει (οπότε με τη λογική του ότι αμύνεται επίσης, μπορεί να μείνει αρκετά στο παρκέ ακόμα και τις βραδιές που δε θα σκοράρει) και μαζί με τον Παπαπέτρου (ο πιο έτοιμος από τους παίκτες στο ρόστερ) μπορεί να βγει μπροστά στη συνέχεια και να φέρει τρεξίματα ζωτικής σημασίας που πολύ θα ήθελε να είχε ο Παναθηναϊκός πέρσι.

Ο Κουβανός συμπληρώνει μια περιφερειακή γραμμή στα γούστα (; ) του προπονητή που περιέχει κάμποσα γκαρντ δίχως σοβαρά playmaking abilities. Άρα; Κάτι λείπει ακόμα για να συμπληρωθεί το παζλ…Θεωρητικά μιλώντας πάντα…

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News