Αποχώρηση από την Ευρωλίγκα: Η ρήτρα και τα δεδομένα

Άθλια εικόνα και βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Δεδομένη είναι η δυσαρέσκεια που υπάρχει στον Παναθηναϊκό για τον Τζόρντι Μπερτομέου και τους χειρισμούς του στην Ευρωλίγκα.

Το τριφύλλι στην πρόσφατη ΓΣ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη διοργάνωση εφόσον οι υπεύθυνοι δεν προχωρήσουν σε ανάλυση των οικονομικών δεδομένων για την επόμενη χρονιά.

Αν και οι συνθήκες να πάει στη FIBA είναι καλύτερες σε σχέση με το 2018, δεν είναι σίγουρο πως το τριφύλλι θα το τολμήσει. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως η FIBA την τελευταία διετία έχει κάνει πολύ πιο σταθερά βήματα στρατηγικά, έχει προσελκύσει καλύτερες ομάδες από τότε, προσφέρει μεγαλύτερα έσοδα, ενώ οι χειρισμοί του Μπερτομέου έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά και ασάφειες στην Ευρωλίγκα. Οπότε αναμονή…

Από την άλλη, όμως, υπάρχει και η ρήτρα αποχώρησης 10 εκατ. ευρώ από την Ευρωλίγκα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, ωστόσο υπάρχουν νομικοί τρόποι να βρεθεί μια άκρη. Κάποιος που θέλει να φύγει από την Ευρωλίγκα μπορεί να το παλέψει.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News