Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο: Να βρει ρυθμό - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 81-78 | Highlights

Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο ώρα: Επιστροφή στις νίκες στη Basketleague θέλει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Cosmotesport 4, Newspao.gr, 17:00), ο οποίος υποδέχεται το Ρέθυμνο στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Μια εβδομάδα με ανάμεικτα συναισθήματα ήταν η περασμένη για τον Παναθηναϊκό. Ηττήθηκε από το Περιστέρι, τιμωρήθηκε η έδρα για το παιχνίδι με τη Φενέρ, νίκησε ,παρόλα αυτά, τη Φενέρ, «αυτοκτόνησε» στο Τελ Αβίβ.

Ο Ρικ Πιτίνο παρέδωσε για μερικές μέρες τη σκυτάλη στο Γιώργο Βόβορα, ο οποίος θα κοουτσάρει την ομάδα στο παιχνίδι του πρωταθλήματος απέναντι στο Ρέθυμνο.

Δεν θα αγωνιστεί ο Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος τραυματίστηκε στο εκτός έδρας με τη Μακάμπι για την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παραμένει πρώτος στη βαθμολογία, ακόμη κι αν «έσπασε» το αήττητό του, όμως, η νίκη αποτελεί μονόδρομος για το «τριφύλλι».

Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο ώρα: Το άρθρο του ΕΣΑΚΕ για το Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο:

Το αήττητο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έπαψε να υφίσταται από την περασμένη Κυριακή όταν και ηττήθηκε στο Περιστέρι, όμως με το 10-1 στο οποίο βρίσκεται, έχει “αέρα” δύο βαθμών από Προμηθέα και Περιστέρι Winmasters. Οι πρωταθλητές θα υποδεχτούν αύριο (22/12, 17:00) το Ρέθυμνο Cretan Kings που προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί του Ιωνικού Affidea που του επέτρεψε να βρεθεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (4-7).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να αγνοεί την ήττα στα ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings, αν και οι Κρητικοί διανύουν τη 10η σεζόν του στην ΕΚΟ Basket League. Το “πράσινο” σερί έχει φτάσει στο 18-0 σε αυτούς τους αγώνες, με την αθηναϊκή ομάδα να έχει σημειώσει εννιά νίκες εντός κι άλλες τόσες εκτός έδρας ενώ οι δρόμοι των δύο ομάδων δεν διασταυρώθηκαν ποτέ στα πλέι οφ.

Από τις εννιά αναμετρήσεις που έγιναν στην Αθήνα, οι μικρότερες σε έκταση νίκες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήρθαν με διαφορές εννιά πόντων…

*Στο πρώτο παιχνίδι αυτής της λίστας για τη σεζόν 2007-08 με 90-81 (Ζίζιτς 18, Τσαρτσαρής 14 – Τόπιτς 21, Γκαγκαλούδης 18).

*Στο ματς της σεζόν 2014-15 με 79-70 (Διαμαντίδης 21π, 3ρ, 5ασ, Μπατίστα 13π, 12ρ – Φαγιέ 21π, 13ρ, Κάουνσιλ 17π, 4ρ, 5ασ.).

*Έτοιμοι να φτάσουν τα 200 αμυντικά ριμπάουντ είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης (197) και ο Μπεν Μπέντιλ (196).

*Ο Ταϊρίς Ράις είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια του στην ΕΚΟ Basket League ενώ στα πρώτα τέσσερα το έκανε μόνο μία φορά.

*Έπειτα από έξι συνεχόμενες “100άρες” ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έφτασε τους 90 στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του με Ήφαιστο και Περιστέρι Winmasters έχοντας και στα δύο από 20 λάθη.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News