Πεδουλάκης: "Θέλουμε ένα ακόμη γκαρντ - Ίσως αυτή είναι η λύση για Παπαγιάννη"

Πεδουλάκης: "Θέλουμε ένα ακόμη γκαρντ - Ίσως αυτή είναι η λύση για Παπαγιάννη"

Στην εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη στάθηκε στην συνέντευξη τύπου ο Αργύρης Πεδουλάκης…

Ο τεχνικός των πρασίνων υποστήριξε ότι ίσως η πίεση να κάνει καλό στον σέντερ του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται άλλον έναν γκαρντ για την άμυνα

Αναλυτικά όσα είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης στην συνέντευξη τύπου

“θεωρώ ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Υπό την έννοια ότι παίξαμε με μπόλικη ενέργεια, μπορέσαμε να ελέγξουμε το κομμάτι της άμυνας και τα ριμπάουντ, απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ καλά δομημένη, ψάχνει συνέχεια να χτυπήσει τα αδύνατά σημεία σου. Το μυστικό είναι ότι πήραμε βοήθεια από παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο. Κομβική ήταν η ενέργεια που είχαμε στην άμυνα και το ύψος που παρουσιάσαμε στο παρκέ, απέναντι σε έναν αντίπαλο με μεγάλα κορμιά. Η Αναντολού Εφές είναι από τις καλύτερες της Ευρώπης στην έξτρα πάσα. Την υποχρεώσαμε να αλλάξει την εικόνα της πεντάδας της και από αυτό καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι”.

Σε ερώτηση για το αν το αποψινό ήταν ο καλύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής, απάντησε πως “η EuroLeague είναι πολύ σκληρή φέτος. Βλέπουμε αποτελέσματα που ίσως θεωρούμε ότι είναι εκπλήξεις, αλλά αυτά δεν υπάρχουν. Έχουμε μεγάλο σεβασμό απέναντι στην Αναντολού Εφές, όπως σε όλες τις ομάδες. Θα πω ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας ως τώρα, ήμασταν συγκεντρωμένοι και βγάλαμε ενέργεια”.

Όταν ρωτήθηκε για την επανεμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη στο παρκέ μετά το DNP της Μόσχας είπε πως “άρα αυτό που έγινε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ήταν καλό. Αυτό το παραπάνω που έδωσε στην ομαδα, ήταν σημαντικό. Ίσως αυτή είναι η λύση, να είναι κάτω από πίεση. Κάποιες φορές θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα. Είχα καιρό να τον δω έτσι. Κάποιες φορές πας λίγο πίσω, για να πηδήξεις ψηλότερα. Δεν τον έχω ξαναδεί να παίρνει τόσα πολλά ριμπάουντ (7) σε τόσο χρόνο συμμετοχής (16’06”)”.

Ακολούθως ρωτήθηκε για το γεγονός πως ο Τζίμερ Φρεντέτ έμεινε στον πάγκο στην τελευταία περίοδο, κι αν η αδυναμία που έχει στην άμυνα καθορίζει τόσο πολύ τον χρόνο συμμετοχής του. Ο Αργύρης Πεδουλάκης απάντησε: “Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Έπρεπε να έχει πέντε γκαρντ, αλλά τώρα έχει τρία. Κατεβαίνει στο “2” ο Γουέσλι Τζόνσον, αλλά χάνουμε στο δημιουργικό κομμάτι. Σήμερα είχε να κάνει με το πώς θα πάει το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο χτυπάγανε διαρκώς τον Τζίμερ Φρεντέτ. Βάλαμε τον Ταϊρίς Ράις που πίεζε καλύτερα. Η Αναντολού Εφές στηρίζεται στα γκαρντ, στο δίδυμο του Σέιν Λάρκιν με τον Βασίλιε Μίτσιτς. Αυτό χτυπήσαμε κι εμείς, να πιέσουμε την μπάλα. Κοιτάξαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Συν ότι έπρεπε ο Νικ Καλάθης να πάρει ανάσες στο παιχνίδι, να μην κυνηγάει τον Σέιν Λάρκιν. Γι αυτό κιόλας κέρδισε ανάσες με το μαρκάρισμα του Ντόγκους Μπαλμπάι”.

Τέλος, σε ερώτηση για τα θετικά και τα αρνητικά της ομάδας του, μετά από έξι αγωνιστικές στην EuroLeague, είπε: “Αρνητικά είναι η άμυνα και το ριμπάουντ. Χρειαζόμαστε ένα γκαρντ ακόμη για να παίξουμε στην άμυνα όπως θέλουμε. Δεν θα αντέξει ο Νικ Καλάθης, αν συνεχίσουμε έτσι. Θα σκάσει. Επιβαρύνεται πολύ. Στα θετικά θα έλεγα ότι πάμε πολύ στην τακτική. Σημαδεύουμε. Το κάνουμε συνήθως για είκοσι λεπτά. Στη Χίμκι το κάναμε επίσης, αλλά έφυγε στο τέλος. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις επί σαράντα λεπτά, κάποια στιγμή σου βγαίνει κι η συνήθεια. Τα παιδιά παίζουν τακτικά, είναι θετικό αυτό”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News