Διψασμένος για Final 4

Διψασμένος για Final 4

Ο Ντεμέτρις Νίκολς σε δηλώσεις του τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει εξαιρετικές μεταγραφές, έχοντας φτιάξει μια σπουδαία ομάδα η οποία χρειάζεται δουλειά για να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των πρασίνων:

[ads2]

Για το πως νιώθει πλέον ως… πράσινος:

«Νιώθω πολύ καλά. Έχω παίξει εναντίον του Παναθηναϊκού και ξέρω πολύ καλά και τι ομάδα είναι και τι κόσμο έχει. Οι οπαδοί είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη! Ξέρω τι ατμόσφαιρα φτιάχνουν, την έχω ζήσει από κοντά. Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ κομμάτι της πράσινης οικογένειας. Είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση, μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης και περιμένω πως και πως να βρεθώ στο ΟΑΚΑ και να γνωρίσω τους καινούργιους μου συμπαίκτες και προπονητές».

Για το αν θα συναντήσει γνωστούς στο ΟΑΚΑ:

«Ξέρω πολύ καλά τον Γκιστ, με τον οποίο έχουμε παίξει αντίπαλοι και στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική σε κάποια summer league. Είχαμε πάντα την ευκαιρία να μιλήσουμε. Είναι πολύ καλό παιδί και χαίρομαι που τώρα θα είμαστε συμπαίκτες. Φυσικά η ομάδα έχει πολλούς γνωστούς και καταξιωμένους παίκτες, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα φέτος ήταν στο Final 4».

Για το ποια είναι η γνώμη του για τον Παναθηναϊκό και τις μεταγραφές που έχει κάνει:

«Έχουμε καλή ομάδα. Έχουν γίνει πολύ σημαντικές προσθήκες, έχουν αποκτηθεί παίκτες με πολύ ταλέντο και εμπειρία. Χαίρομαι που θα αγωνιστώ με αυτούς τους συμπαίκτες και ειλικρινά ανυπομονώ να παίξω μαζί τους και να τους βοηθήσω όσο μπορώ».

Για τα στοιχεία που θα φέρει στον παιχνίδι του Παναθηναϊκού:

«Πιστεύω πως μπορέσω να δώσω ενέργεια στην ομάδα και να τρέξω στο γήπεδο, να σουτάρω και να παίξω πολύ πιεστική άμυνα. Αυτό που μου αρέσει κυρίως, όμως, είναι να βοηθάω την ομάδα μου και να είμαι καλός συμπαίκτης. Είμαι παίκτης ομάδας. Κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής. Αυτό θέλω να κάνω και στον Παναθηναϊκό. Να δώσω στην ομάδα όσα χρειαστεί από μένα και να κάνω ότι θέλει ο προπονητής μου και η ομάδα μου. Παράλληλα όμως είμαι πολύ ανταγωνιστικός παίκτης. Κάθε βράδυ, σε κάθε ματς σε κάθε προπόνηση είμαι ανταγωνιστικός και δίνω ότι έχω. Το 100% για να βελτιώνομαι και έτσι να βελτιώνεται η ομάδα».

Για τον στόχο με τον Παναθηναϊκό:

«Πρώτος μου στόχος είναι να φέρω εμπειρία στην ομάδα. Να βοηθήσω όσο μπορώ και μέσα από την δουλειά μου στον παρκέ να φτάσω στο σημείο να είμαι ένας από τους ηγέτες. Θέλω να φέρω όσα χρειάζεται και όσα λείπουν από την ομάδα. Όσα χρειάζεται ο προπονητής μου».

Για το αν μπορεί να καταλάβει την δίψα του κόσμου για επιστροφή στο Final 4:

«Φυσικά. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ξέρω ποιοι είναι οι στόχοι της. Και φυσικά μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί. Απλά έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Έχουμε πολύ καλή ομάδα, εξαιρετικούς παίκτες, παιδιά με εμπειρία, που παίζουν άμυνα, που δουλεύουν πολύ. Είμαστε μια ομάδα με μεγάλη προοπτική. Βλέπεις το ρόστερ και το καταλαβαίνεις. Αρκεί να δουλέψουμε για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Για το που μπορεί να παίξει:

«Εγώ μπορώ να αγωνιστώ και στο 3 και στο 4. Από εκεί και πέρα βέβαια θα παίξω όπου και όπως μου ζητήσει ο προπονητής μου. Θα παίξω πολύ πιεστική άμυνα και θα μαρκάρω αντιπάλους που αγωνίζονται σε διάφορες θέσεις και θα βοηθήσω πολύ στο γρήγορο παιχνίδι».

Για το ότι δεν πρόλαβε τον Διαμαντίδη:

«Μακάρι να έπαιζε έναν ακόμα χρόνο ώστε να τον προλάβαινα και να ήμασταν συμπαίκτες. Ο Διαμαντίδης σημαίνει πολλά για τον σύλλογο, αλλά σημαίνει πολλά και για την Ευρωλιγκα. Είναι από τους καλύτερους της Ευρώπης και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα πάρω μέρος στο τουρνουά προς τιμήν του».

Για το ποια είναι τα συναισθήματα να παίζεις εναντίον του κόσμου του Παναθηναϊκού:

«Θυμάμαι να παίζω εναντίον τους πρόπερσι στο ΟΑΚΑ και είναι πραγματικό τρομερό. Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά τώρα είμαι χαρούμενος που θα παίζω μαζί τους και όχι απέναντι τους».

Για το αν γνωρίζει για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Φυσικά και γνωρίζω για το ντέρμπι. Από τα πιο γνωστά στην Ευρώπη. Φέτος όμως είναι η ευκαιρία να πάρουμε… εκδίκηση. Να πάρουμε το πρωτάθλημα και να επιστρέψουμε στην κορυφή».

Για την εμπειρία του στην ΤΣΣΚΑ με τον Δημήτρη Ιτούδη:

«Ήταν πολύ καλή εμπειρία και καλή ευκαιρία για εμένα. Ο Ιτούδης είναι εξαιρετικός προπονητής και μου έδωσε την ευκαιρία μαζί με τους βοηθούς του να αγωνιστώ εκεί και να βελτιωθώ. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά η περασμένη. Η ΤΣΣΚΑ είναι ένα εξαιρετικό σωματείο από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον τελευταίο του πάγκου. Ήταν δυο πολύ όμορφα χρόνια για μένα αλλά τώρα είμαι στον Παναθηναϊκό και νιώθω εξίσου καλά. Ήταν ωραίο που κατέκτησα την Ευρωλίγκα αλλά θέλω να το κάνω και με τη νέα μου ομάδα. Να βοηθήσω να φτάσει στο Final 4».

Για το όνομα του (σ.σ. Ντεμέτρις) που παραπέμπει στο ελληνικό Δημήτρης:

«Το ξέρω. Είναι όντως σπάνιο όνομα για αμερικάνικο όπως επίσης ξέρω ότι είναι αρκετά δημοφιλές στην Ελλάδα. Ξέρω αρκετά πράγματα για την χώρα σας και μου αρέσει πολύ. Είχατε τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες και γενικά πολύ πλούσιο πολιτισμό. Είναι μια εξαιρετική πόλη η Αθήνα και ανυπομονώ να έρθω να την γνωρίσω καλύτερα. Όσο για το όνομα, η μητέρα μου έκανε σωστή επιλογή».

Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια και το ότι μεγάλωσε σε κακόφημη γειτονιά περιβαλλόμενος από εμπόρους ναρκωτικών:

«Το μπάσκετ ήταν μια διέξοδος. Μια απόδραση. Το μπάσκετ ήταν η πρώτη μου αγάπη. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το μπάσκετ. Το αγαπώ. Το σκέφτομαι συνέχεια. Είναι το πάθος μου. Με βοήθησε να ξεφύγω σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια. Ήμουν καλός και ήθελα να γίνω καλύτερος, να πάω στο κολέγιο όπως και πήγα. Είμαι ευγνώμων στο μπάσκετ και στους προπονητές που με βοήθησαν. Αλλά ήθελε βοήθεια και από την δική μου πλευρά. Προσπάθησα πολύ. Βοήθησα τον εαυτό μυ και πορεύτηκα μόνος μου».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News