ΕΠΙΚΗ ατάκα Πεδουλάκη για Διαμαντίδη - Ομπράντοβιτς!

ΕΠΙΚΗ ατάκα Πεδουλάκη για Διαμαντίδη - Ομπράντοβιτς!

Μπορεί, πλέον, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης να μην βρίσκονται στον Παναθηναϊκό, όμως ο Αργύρης Πεδουλάκης φρόντισε να τους θυμηθεί… «Μην ψάχνουμε Διαμαντίδη πέντε χρόνια, όπως ψάχναμε Ομπράντοβιτς», δήώσε ο πράσινους κόουτς!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα sdna.gr… – Εσείς μπήκατε στη διαδικασία να του μιλήσετε για να δείτε αν μπορείτε να τον πείσετε;

[ads2]

«Καταρχήν κάθε άνθρωπο πρέπει να τον πλησιάζεις διαφορετικά. Αν το έλεγες αυτό στον Δημήτρη συνέχεια (σ.σ. να μην σταματήσει) τότε θα έφερνες το αντίθετο αποτέλεσμα. Αν τον πιέσεις θα φέρεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Το έχει σκεφτεί σοβαρά, το έχει σκεφτεί πάρα πολύ ώριμα. Εκανε οικογένεια, έκανε παιδιά και οι καταστάσεις είναι πολύ στρεσογόνες. Δεν είναι το ίδιο για τον άνθρωπο που ηγείται της ομάδας με αυτόν που είναι 11ος-12ος… Για τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης έχει υποστεί στρεσογόνες καταστάσεις για πάρα πολλά χρόνια. Από το 2005/2006 και μετά που ουσιαστικά ήταν leader της ομάδας, νομίζω ήταν πολλά τα χρόνια. Πολλά ταξίδια, έκανε και τα παιδιά και την οικογένειά του. Νομίζω ότι θέλει να ξεκουραστεί ιδιαιτέρως πνευματικά. Πρώτα γυμνάζεις το μυαλό και μετά γυμνάζονται τα πόδια. Για μένα ο Δημήτρης εδώ είναι (σ.σ. δείχνει τον εγκέφαλο), να ξεκουραστεί εδώ… Να χαρεί τα παιδάκια του και την οικογένειά του και εγώ του εύχομαι τα καλύτερα. Γι’ αυτό και να σας πω κάτι; Εναν άνθρωπο όταν τον αγαπάς -εμείς το βλέπουμε ως επαγγελματίες κλπ- πρέπει να τον αφήσεις να κάνει αυτό που θέλει. Αν αγαπάς έναν άνθρωπο θέλεις να είναι ευτυχισμένος. Και εγώ, εμείς θέλουμε ο Δημήτρης να είναι ευτυχισμένος. Αυτό είναι για μένα το σημαντικό».

– Εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να οριστεί με ακρίβεια, αλλά τι σημαίνει για τον Παναθηναϊκό η αποχώρηση του Διαμαντίδη, αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά;

«Αγωνιστικά θα λείψουν οι αποφάσεις, ειδικά στα κρίσιμα λεπτά, τα τελευταία πέντε λεπτά. Ολοι ήξεραν πως ήταν ο άνθρωπος που θα πάρει την σωστή απόφαση και έδινε σε όλη την ομάδα την σιγουριά ότι ο Δημήτρης θα πάρει την απόφαση. Εξωαγωνιστικά έφερνε μια ισορροπία. Ο Δημήτρης ήταν αρχηγός και ακόμα κι αν δεν μιλούσε πολύ, γιατί δεν ήταν άνθρωπος που μίλαγε πολύ, έφερνε μια ισορροπία στην ιεραρχία της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ισορροπία της ομάδας. Η ομάδα πρέπει να έχει καπετάνιο, όπως όλες οι δομές, να έχει αρχηγό, όπως υπάρχει διευθυντής στην εφημερίδα. Αυτό το έκανε χωρίς να χρειάζεται να μιλάει πολύ. Ηξεραν όλοι πως ήταν ο αρχηγός. Νομίζω πως αυτά τα δύο πράγματα θα λείψουν από τον Δημήτρη».

– Πώς μπορεί να καλυφθεί ένα κενό σαν του Διαμαντίδη;

«Δεν καλύπτεται! Δεν υπάρχουν νέοι Διαμαντίδηδες. Είναι τεράστιο λάθος αυτό που κάνουν όλοι, χρόνια τώρα να ψάχνουν τον αντικαταστάτη του. Τέτοιοι παίκτες βγαίνουν μία στα 100 χρόνια. Θα πάμε με συνολική δουλειά και θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε, ειδικά την πρώτη χρονιά, μέχρι όλοι να καταλάβουν ότι ο Δημήτρης δεν θα είναι εκεί. Με τον χρόνο δεν τα έχει βάλει κανείς. Πρέπει να ζήσουμε με αυτό, να είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας και πρέπει όλοι να βγούμε πιο μπροστά. Αυτό είναι».

– Επειδή και νωρίτερα χαρακτηρίσατε leader τον Καλάθη, θα είναι αυτός που θα κάνει το μεγαλύτερο βήμα μπροστά;

«Νομίζω ότι έχει όλες τις ικανότητες. Είναι Ελληνας καταρχήν, κάτι πολύ σημαντικό κι έχει όλες τις ικανότητες για να βγει μπροστά. Είναι δημιουργός, πολύ καλός αμυντικός, είναι το παιδί που μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, τον σέβονται όλοι. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά, μπορεί να γίνει ομαδική δουλειά, δεν μπορεί να είναι ένας, αλλά νομίζω ότι είναι ένα παιδί που έδειξε και στους περσινούς τελικούς ότι μπορεί να κάνει ένα βήμα πιο μπροστά, έχοντας παίξει και στο ΝΒΑ… Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε όλοι, γιατί αυτό γίνεται, είναι να δείχνουμε τον Δημήτρη… Οχι! Δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει Διαμαντίδης. Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος και πολύ άδικο εις βάρος του Νικ και θα φέρει μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα, γιατί και ο επόμενος, ο μεθεπόμενος ηγέτης κλπ, μέχρι να περάσουν πέντε χρόνια θα ψάχνουν τον νέο Διαμαντίδη… Το ίδιο έγινε και με τον προπονητή, μέχρι να περάσουν πέντε χρόνια και να καταλάβουν ότι Διαμαντίδης δεν βγαίνει μέχρι να περάσουν 100 χρόνια… Ολοι πάντα ψάχνουν νέο… Δομάζο! Αυτό γίνεται; Δεν γίνεται να περιμένουμε τον Δομάζο!»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News