Η σχέση Παναθηναϊκού - Μπουρούση με το πέρασμα των χρόνων! (pics)

Χαμός για Μπουρούση και Παναθηναϊκό

Η σχέση του Παναθηναϊκού με τον Γιάννη Μπουρούση όχι μόνο έχει αποκατασταθεί, αλλά είναι καλύτερη από ποτέ.

Τελικά, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός… Τα παραδείγματα καθημερινά είναι πολλά. Στον αθλητισμό και στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, μια από τις πιο τρανταχτές περιπτώσεις είναι αυτή της σχέσης του Γιάννη Μπουρούση με τον Παναθηναϊκό. Το γυαλί είχε «ραγίσει», όμως με την πάροδο του χρόνου και με τη βοήθεια και των δύο πλευρών, η τάξη αποκαταστάθηκε.

[ads2]

Η… αντιπαλότητα του αρχηγού της Εθνικής Ομάδας με τους φίλους του «τριφυλλιού» δημιουργήθηκε ουσιαστικά στο Final Four του Βερολίνου το 2009. Σίγουρα, η παρουσία του στα «ερυθρόλευκα» τον είχε θέσει από το 2006 «αντίπαλο» των «πρασίνων», όμως το ουσιαστικό πρόβλημα δημιουργήθηκε επί γερμανικού εδάφους.

Η σχέση Παναθηναϊκού - Μπουρούση με το πέρασμα των χρόνων! (pics)

Τότε, όταν μετά τον ημιτελικό του Final Four ο Μπουρούσης γύριζε προς την εξέδρα των οπαδών του Παναθηναϊκού και έλεγε: «Θα τα πούμε σε δέκα μέρες», δείχνοντας τον αριθμό δέκα με τα δάχτυλά του.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού «απάντησαν» στον τότε παίκτη του Ολυμπιακού με σύνθημα προς… τιμήν του και οι σχέσεις Παναθηναϊκού – Μπουρούση ήταν σε πολύ κακό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό είναι πως όποτε ήρθε ο Μπουρούσης στο ΟΑΚΑ, ακόμα και φανέλες ξένων ομάδων, αποδοκιμάστηκε έντονα. Μάλιστα, στο ματς Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης για το Top 16 το 2015 ένας οπαδός των γηπεδούχων έβριζε για ώρα τον άλλοτε παίκτη της «Βασίλισσας» και τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε…περίπατο για τον Παναθηναϊκό με τον κόσμο να φωνάζει ειρωνικά προς τον Πάμπλο Λάσο: «Βάλε μέσα τον Μπουρούση».

Σιγά – σιγά, όμως, οι τόνοι έπεφταν και συνέχισαν να πέφτουν, μέχρι να υπάρξει ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού.

Υπάρχει μια φάση στο Παναθηναϊκός – Λαμποράλ Κούτσα, που πολλοί μπορεί να μην θυμούνται… Ο σταρ των Βάσκων καθ’ όλη τη διάρκεια του Game 3 των πλέι οφ της Euroleague άκουγε το κοινό του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης να τον αποδοκιμάζει και να τον γιουχάρει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Μπουρούσης ευστόχησε σε ένα πολύ κρίσιμο τρίποντο, όμως δεν πανηγύρισε, δεν θέλησε να προκαλέσει και συνέχισε να κρατά χαμηλούς τους τόνους…

Μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι ακολούθησε η αγκαλιά στο παρκέ του ΟΑΚΑ με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όλοι άρχισαν να πιστεύουν πως τελικά το… γυαλί κολλάει ξανά.

Η σχέση Παναθηναϊκού - Μπουρούση με το πέρασμα των χρόνων! (pics)

Ο ισχυρός άνδρας των Κυπελλούχων Ελλάδας στη συνέχεια έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της Λαμποράλ για την πρόκριση στο Final Four, ενώ ο ίδιος ο παίκτης στις δηλώσεις του μετά τον θρίαμβο των Βάσκων στην κάμερα της NOVA θέλησε να αποθεώσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και να… ρίξει γέφυρες.

Η σχέση Παναθηναϊκού - Μπουρούση με το πέρασμα των χρόνων! (pics)

«Τον χειροκρότησα και εγώ όπως και όλο το γήπεδο. Είμαι τυχερός που βρέθηκα ξανά στο παρκέ μαζί του, στο τελευταίο του παιχνίδι. Είναι τιμητικό που ο κύριος Γιαννακόπουλος ήρθε να με προστατεύσει με τα δύο μπουκάλια που φάγαμε. Έχουμε μια προσωπική σχέση και ο κόσμος δεν το ξέρει. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Και στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ όσους με χειροκρότησαν», ανέφερε μεταξύ άλλων μετά την «σκούπα» της Λαμποράλ Κούτσα.

Η προσωπική σχέση που ανέπτυξε ο Καρδιτσιώτης σέντερ με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, είχε φανεί από ακόμα ένα περιστατικό: ο επικεφαλής του μπασκετικού Παναθηναϊκού είχε πάει στην κηδεία του Μάκη Ψωμιάδη και είχε συμπαρασταθεί στον Μπουρούση και την οικογένειά του σε μια πολύ δύσκολη στιγμή τους.

Η σχέση Παναθηναϊκού - Μπουρούση με το πέρασμα των χρόνων! (pics)

Το… νερό είχε μπει πια στο αυλάκι και οι δύο πλευρές έδειχναν πως ξεπερνούσαν κάθε αντιπαλότητα του παρελθόντος. Στο Βερολίνο, στον «τόπο του εγκλήματος» το ’09, ο Μπουρούσης μια επταετία αργότερα, το 2016, δημιούργησε ακόμα πιο ισχυρούς δεσμούς με τους «πράσινους», κάνοντας μερικές ακόμα «ιπποτικές» δηλώσεις.

Όταν ρωτήθηκε για το Final Four του 2009, η απάντησή του ξεκίνησε με την εξής φράση: «Είμαι χαρούμενος γιατί πριν από επτά χρόνια ο Παναθηναϊκός πήρε την Euroleague και η κούπα πήγε στην Ελλάδα»

Η φωτογραφία του με τον Καλάθη με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας και το hashtag «My Boy», ήταν η αφορμή ώστε ακόμα περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού να του ζητήσουν να φορέσει τα πράσινα.

Και κάπως έτσι, με μικρά – μικρά σημάδια, με δηλώσεις (μετά τα πλέι οφ, πριν από το Final Four κ.ά.), με αγκαλιές (με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Δημήτρη Διαμαντίδη) και με… σέλφι (με τον Νικ Καλάθη), το κλίμα μεταξύ του Μπουρούση και των παικτών – παραγόντων – οπαδών του «τριφυλλιού» έγινε καλύτερο από ποτέ.

Πλέον, οι δρόμοι των δύο πλευρών ενώνονται με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Και ο Γιάννης Μπουρούσης φαντάζει ως η μεγαλύτερη ελπίδα των φίλων του Παναθηναϊκού στο δρόμο προς τη μεγάλη επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

πηγή: sdna.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News