Τον Καλάθη και τα μάτια μας

Τον Καλάθη και τα μάτια μας

Απαραίτητη η «προφύλαξη» του Καλάθη
Φέτος ο Νικ έτρεχε για τρεις στην άμυνα, ενώ σε κατέβασμα μπάλας/οργάνωση ξεκουραζόταν μόνο από τον 36χρονο αρχηγό.

Ο Ντόντεϊ Ντρέιπερ (τον οποίο έχει στη μεταγραφική του λίστα ο Παναθηναϊκός) είναι περισσότερο πόιντ και θα μπορέσει ν’ αποφορτίσει το Νικ που φέτος έπαιξε ουσιαστικά δίχως αλλαγή.

[ads2]

Ας μην ξεχνάμε πως το παιδί μέχρι τον Ιανουάριο έπαιζε «στα κόκκινα», χτυπώντας σερί «35άρια» συμμετοχών. Ο Καλάθης (που έχει και το πιο «βαρύ» συμβόλαιο) αποτελεί τον επόμενο ηγέτη, είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ΚΑΕ κι ο κύριος εκφραστής του παιχνιδιού του κόουτς.

Ο άνθρωπος στα πλέι-οφ εμφανίστηκε βελτιωμένος (καμιά σχέση με το «φάντασμα» που είδαμε κόντρα στη Λαμποράλ) όμως με τον Χέηνς μονίμως παγκίτη και τον Διαμαντίδη να πιέζεται υπερβολικά από τους αντιπάλους ήταν ξανά υποχρεωμένος να παίζει ασταμάτητα κάτι που του θόλωσε το μυαλό χάνοντας μέχρι και λέι-απ σε 3ο/4ο τελικό.

Η παρουσία του εφεξής θα είναι βαρόμετρο για τη πορεία του ΠΑΟ μιας και θ΄ αποτελεί το κέντρο αποφάσεων στην επίθεση. Είναι ήδη ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και πρέπει να του προσφέρεις ανάσες για να τον έχεις φρέσκο στα ντέρμπι. Φέτος ο Καλάθης έτρεχε για τρεις στην άμυνα, ενώ στο κατέβασμα και την οργάνωση ξεκουραζόταν μόνο από τον 36χρονο αρχηγό. Οταν παίζεις τόσο πολύ , «σκίζεσαι» να κυνηγάς τους αντιπάλους και στην επίθεση δεν είσαι σταθερός σουτέρ μα τρέχεις με τη μπάλα, τότε το ποιοτικό μπακ –απ είναι υπερ-απαραίτητο.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News