Εξάστερε μπορείς, αρκεί να…

Εξάστερε μπορείς, αρκεί να…

Εκεί που λέγαμε πως ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει τα πάντα με κάθε τρόπο έρχεται το 0-2 στη Βιτόρια να μας βάλει ξανά ένα σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες. Ολική ανατροπή στην ιστορία της Ευρωλίγκας δεν έχει καταφέρει κανείς.

Λέτε να ήρθε η ώρα; Η αλήθεια είναι πως αν ψάξεις για ποια φανέλα μπορεί να το πετύχει σίγουρα θα σταθείς σε αυτή του Παναθηναϊκού. Είναι αρκετή η φανέλα όμως για ένα τέτοιο μυθικό επίτευγμα; Θα μας δείξει η Τρίτη και θα μας το αποδείξει η Πέμπτη, εάν και εφόσον μπουν οι δύο μονομάχοι για τέταρτη φορά στο ρινγκ.

[ads2]

Θεωρούμε δεδομένο πως οι «πράσινοι» θ’ αλλάξουν κάποια πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Αν μη τι άλλο το βίντεο έδειξε πολλά λάθη και ανεπάρκειες στα 85 λεπτά που προηγήθηκαν. Το ελπιδοφόρο είναι πως δεν είναι ανεπάρκειες που αφορούν δυσαναλογίες στα ρόστερ, όπως για παράδειγμα στους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ, αλλά έχουν να κάνουν με λάθος εκτιμήσεις και αποφάσεις που έχει πάρει ο ίδιος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο «πακέτο» αγώνων.

Για να έρθει το 1-2 και στη συνέχεια να ελπίζουμε για την ισοφάριση δεν αρκεί μονάχα το κατάμεστο και κολασμένο ΟΑΚΑ. Αυτό είναι η έξτρα ώθηση που δεν απολαμβάνει καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη, ειδικότερα στις δύσκολες στιγμές. Θέλει λεπτομέρεια, θέλει υπομονή και καθαρό μυαλό. Παίκτες που δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι δε χρειάζεται να …ριζώσουν στο παρκέ και άλλοι που έχουν ρυθμό ας κουραστούν λίγο περισσότερο. Δεν πειράζει εδώ που φτάσαμε, κανείς δεν θα παρεξηγηθεί. Και αν το κάνει θα πάει να πει πως δεν έχει επίγνωση των στιγμών. Δε νομίζουμε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο λοιπόν.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποτελεί την πηγή έμπνευσης για όλους, ωστόσο, αυτό θα πρέπει ν’ αναγνωστεί από την σωστή μεριά. Κανείς δεν μπορεί να γίνει Διαμαντίδης, ούτε να τον αντικαταστήσει σε αγώνες που κρίνουν final 4. Ο τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης αυτών των αγώνων είναι το μοναδικό που οφείλουν να κάνουν οι συμπαίκτες του. Αν το καταφέρουν και ένα και δύο και τρία ματς μπορούν να πάρουν απέναντι σε μια καταπληκτικά δουλεμένη ομάδα. Ένα σύνολο, όμως, με τρομερές ελευθερίες (ειδικά στην περιφέρεια) που κάποιες φορές φτάνει στα όρια της μπασκετικής ασυδοσίας. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που ζουν και πεθαίνουν με αυτόν τον τρόπο οι Βάσκοι είναι σεβαστό και απόλυτα επιτυχημένο στην εφαρμογή του. Ήρθε η ώρα να τους σταματήσει τις ελευθερίες ο ίδιος ο Παναθηναϊκός!

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News