«Τρία» όταν καίει!

«Τρία» όταν καίει!

Να είσαι αντίπαλος προπονητής και να πεις στον παίκτη σου να παίξει λίγο πιο κλειστά τον Γουίλιαμς ώστε να μην τον περάσει στο πρώτο βήμα, έχοντας παρατηρήσει μάλιστα στο σκάουτινγκ πως σπάνια παίρνει σουτ τριών πόντων! Ε, άντε κάντο!

Ο τύπος είναι ο απόλυτος εφιάλτης για κάθε αντίπαλο προπονητή. Στην Ευρωλίγκα έχει ευστοχήσει σε δύο τρίποντα όλα και όλα. Ένα στο Βελιγράδι (64-63 στα 22’’) και ένα στη Νταρουσάφακα (84-84 στα 26’’)! Λες και το κάνει επίτηδες.

[ads2]

Έτσι λοιπόν και στο ΟΑΚΑ ο Έλιοτ Γουίλιαμς μόλις είδε την ΑΕΚ να απειλεί πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ο Αμερικάνος πέτυχε τους οκτώ από τους δέκα πόντους της ομάδας μετατρέποντας το 68-69 σε 78-69! Μάλιστα, με νέα τρίποντη βόμβα «τελείωσε» το ματς γράφοντας το 77-71! Αυτό ήταν μόλις το τέταρτο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Έλιοτ στο Πρωτάθλημα καθώς είχε δύο στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και ένα κόντρα στην Καβάλα! Αν το καλοσκεφτείτε είναι τρομερό στατιστικό στοιχείο.

Πέραν όμως του στατιστικού ενδιαφέροντος αποδεικνύει κάτι. Ο Γουίλιαμς είναι ο παίκτης που θέλει την ευθύνη στα δικά του χέρια, δεν θα κρυφτεί ποτέ και σεληνιάζεται όταν η μπάλα ζυγίζει 100 κιλά.

Ο αγώνας με την ΑΕΚ δεν είχε κάποιο ουσιαστικό ενδιαφέρον ωστόσο η εικόνα της Ένωσης στο δεύτερο μέρος μας επέτρεψε να δούμε ένα ντέρμπι από τα παλιά. Πλέον, όλα τα φώτα πέφτουν στην Ευρωλίγκα. Θα είναι η Λαμποράλ ή η ΤΣΣΚΑ με μειονέκτημα έδρας; Θα είναι δεύτερος ο Παναθηναϊκός; Μπορεί η Νταρουσάφακα να νικήσει και τη Κουμπάν; Όλα αυτά θα απαντηθούν την Παρασκευή το βράδυ. Για την ώρα ο Σάλε κρατάει τη νίκη και αυτά που χρειάζεται για να δουλέψει στις επόμενες προπονήσεις. Άλλωστε, έχει μαζέψει αρκετά …ράμματα για τη γούνα των παικτών του!

ΥΓ: Περαστικά στον Χέρστον. Όσκαρ ατυχίας για έναν παίκτη υψηλότατου επιπέδου. Μακάρι να επιστρέψει δυνατότερος.

ΥΓ2 : Αυτά που είπε ο Σάλε στη συνέντευξη Τύπου μοιάζουν με μικρές παρατηρήσεις αλλά είναι μεγίστης σημασίας.

onsprts.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News