Μάθε τους μπαλίτσα Έλιοτ…

Μάθε τους μπαλίτσα Έλιοτ…

Αν και συνηθίζουμε να ξεκινάμε με τα αρνητικά για να κάνουμε χαρούμενο… φινάλε, απόψε θα το κάνουμε από την ανάποδη.

Ο Παναθηναϊκός αν και λίγο έλειψε να βάλει τα χέρια του και να βγάλει τα… μάτια του, έκανε αυτό που έπρεπε, πήρε την νίκη επί της ΑΕΚ και ο Έλιοτ Γουίλιαμς για ένα ακόμα βράδυ έκανε… σόου. Ο τύπος έχει βαλθεί να τρελάνει όλο τον κόσμο και να φέρει το ΝΒΑ ακόμα πιο κοντά στην Ευρώπη. Και μπράβο του.

[ads2]

Κρύβονται!
Όχι. Δεν είναι οι 24 πόντοι που πέτυχε. Είναι η φιλοσοφία που έχει στο… κεφάλι του και η αντιμετώπιση που έχει απέναντι στο μπάσκετ. Πάρα, πάρα πολλοί παίκτες με απίστευτο επιθετικό ταλέντο έχουν περάσει στο παρελθόν από τα παρκέ, βλέποντας τα καλάθια… βαρέλια. Όμως, όταν η άμμος της κλεψύδρας τελείωνε και όταν η μπάλα «έκαιγε» όχι απλά… χανόντουσαν, αλλά προσπαθούσαν κιόλας να… κρυφτούν για να μην έρθει στα χέρια τους.
Θέμα κουλτούρας
Ο Αμερικανός όμως είναι… διόλου κάλτσα. Όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά όταν έρθει η στιγμή θα πάει με… τσαμπουκά (με την καλή έννοια), αν χρειαστεί για να την κάνει δική του και να τη βάλει στο καλάθι. Αυτό έκανε και απόψε. Με 6 πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα απέδειξε πως έχει ότι χρειάζεται για να «καθαρίζει» τα ματς χωρίς… πολλά πολλά. Και το… κερασάκι. Η τελευταία φάση που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Γουίλιαμς είχε την μπάλα στα χέρια του και την ευκαιρία για ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά πάτησε φρένο και περίμενε να ακούσει την κόρνα. Η μπασκετική του παιδεία, η κουλτούρα του και η νοοτροπία του δεν θα του επέτρεπαν ποτέ να κάνει τον… καμπόσο απέναντι σε μια ομάδα που μόλις είχε… ηττηθεί. Μάγκας.
Θολούρα
Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός για μία ακόμα φορά θα πρέπει να ευχαριστεί τον Θεό που δεν έχασε ένα δικό του ματς. Οι «πράσινοι» αν και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έκαναν ότι ακριβώς έπρεπε, στη συνέχεια… τρικυμία. Λίγο τα πολλά χαμένα ριμπάουντ, λίγο τα πάρα πολλά λάθη, λίγο η… θολούρα στη δημιουργία και θα έχαναν το ματς. Όμως ο Γουίλιαμς είχε άλλη άποψη.
ΥΓ1: Τα μαθήματα της βραδιάς. «Οι παίκτες μου θα καταλάβουν είτε με τον καλό, είτε με τον κακό τρόπο». «Οι διαιτητές επιτρέπουν συνεχώς στους αντιπάλους μας να κάνουν βήματα. Αυτό δεν το δέχομαι». «Η κούραση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μου». «Πρέπει να προσπαθούν όλοι. Και στο παρκέ και στον πάγκο». Από τις δηλώσεις του Σάσα Τζόρτζεβιτς.
ΥΓ2: Εδώ και αρκετό καιρό συντελείται ένα συνεχόμενο… έγκλημα κατά του μπάσκετ. Η ομάδα του Ολυμπιακού απολαμβάνει την σκανδαλώδη εύνοια της διαιτησίας με αποτέλεσμα να περνάει αλώβητη από «καυτές» έδρες όπως το «Αλεξάνδρειο» και την «Περιβόλα». Αυτό που γίνεται με τον Ολυμπιακό δεν έχει προηγούμενο. Μετά τα όσα… κωμικοτραγικά έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα είχε και μέρος… δεύτερο. Από τη μία οι Πειραιώτες σούταραν 33 βολές, ενώ οι «Αχαιοί» 12, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία περίοδο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου σκόραρε μόνο από τη γραμμή των βολών. Και όλα αυτά για να μη χάσει η ομάδα του Έλληνα προπονητή την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Και να είστε σίγουροι ότι ακόμα και με το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ, αν χρειαστεί, τα ίδια θα γίνουν. Άλλωστε γι αυτό λέγεται και γραμμή της φιλανθρωπίας…

leoforos.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News