Ο «οικονομικός» Νικ Καλάθης

Ο «οικονομικός» Νικ Καλάθης

Μοίρασε (εννιά ασίστ), έκλεψε (πέντε κλεψίματα) και γενικότερα ο Νικ Καλάθης «έκοψε και έραψε» στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Απόλλωνα Carna για να ισοφαρίσει την κορυφαία φετινή πράσινη επίδοση στο ranking.

*Ο διεθνής γκαρντ με την απόδοση του στο σημερινό παιχνίδι, συγκέντρωσε 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ισοφαρίζοντας την επίδοση που είχε ο Τζέιμς Φελντέιν στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με τον Κόροιβο. Είναι δε, η τρίτη φορά που κερδίζει φέτος τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των «πράσινων» μετά τα παιχνίδια με τα Τρίκαλα BC Aries στην 9η (27) και την ΑΕΚ στη 12η αγωνιστική (17 βαθμοί).

[ads2]

*Ο Καλάθης έκλεψε πέντε φορές την μπάλα και συμπεριλαμβάνεται πλέον στη σχετικά μεγάλη λίστα των παικτών που μοιράζονται την κορυφαία σχετική επίδοση της περιόδου. Σε αυτήν βρίσκονται ακόμη οι Χάτσερ, Στρόμπερι, Βασιλόπουλος, Σαλούστρος, Σόκο, Λαρεντζάκης, Λέιζερ, Μπολντς και Ξανθόπουλος.

*Διπλό προσπέρασμα έκανε ο Αντώνης Φώτσης στον Μάικ Μπατίστ με την 302η εμφάνιση του. Είναι πλέον 4ος σε συμμετοχές στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ με τον Παναθηναϊκό αφήνοντας 5ο τον Αμερικανό αλλά η 3η θέση είναι ακόμη μακριά (Τσαρτσαρής 345). Παράλληλα ο Φώτσης ανέβηκε στην 35η θέση της σχετικής λίστας του Πρωταθλήματος, αφήνοντας στην 36η τον Μπατίστ.

*Το «φράγμα» των 1.300 πόντων ξεπέρασε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς στην καριέρα του στην κατηγορία, σημειώνοντας 12 στο σημερινό παιχνίδι.

*Με τους 18 πόντους του, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έφτασε τους 200 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

*Τους 100 ξεπέρασε ο Σάσα Πάβλοβιτς έχοντας 10.

*Σε ομαδικό επίπεδο, οι 81 πόντοι που δέχτηκε σήμερα ο Παναθηναϊκός, είναι η χειρότερη φετινή επίδοση του στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 80 πόντων που δέχτηκε στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό αλλά και τον Απόλλωνα Carna. Όσο για την προηγούμενη χειρότερη αμυντική επίδοση του στο ΟΑΚΑ, είναι εκείνη των 69 πόντων που δέχτηκε από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News