To φροντιστήριο του αρχηγού και τα πρώτα 13 λεπτά του Χέινς

To φροντιστήριο του αρχηγού και τα πρώτα 13 λεπτά του Χέινς

Ασφαλώς και δεν μπορούν να προκύψουν συμπεράσματα για την απόδοση ενός παίκτη που βρίσκεται στην ομάδα λιγότερο από μία εβδομάδα, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε τις κινήσεις του Χέινς στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το gazzetta.gr κατέγραψε όλα όσα έκανε στο παρκέ κι αφήνει τα συμπεράσματα για αργότερα, όταν ο παίκτης θα έχει προσαρμοστεί και θα γνωρίζει τουλάχιστον τα ονόματα των συμπαικτών του…

[ads2]

Ο Χέινς ξεκίνησε από τον πάγκο, ανάμεσα μάλιστα στην παλιοσειρά, τον Αντώνη Φώτση και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με τον δεύτερο να εκτελεί και ρόλο… προπονητή. Δύο τουλάχιστον φορές στη διάρκεια της α’ περιόδου εξηγούσε στον Χέινς κάποιιες λεπτομέρειες των επιθετικών συστημάτων, ώστε να είναι έτοιμος μόλις κληθεί από τον Τζόρτζεβιτς.

Ο Αμερικανός πάτησε παρκέ για πρώτη φορά στο παρκέ 2:33 πριν από το φινάλε με το σκορ στο 17-14 για τον Παναθηναϊκό. Μέσα σε 17 δευτερόλεπτα (!) πρόλαβε να κάνει δύο αμυντικά φάουλ στον Αχονεν, το ένα τη στιγμή που προσπαθούσε να παίξει άμυνα σ’ όλο το γήπεδο και το δεύτερο την ώρα που προσπαθούσε να αποτρέψει διείσδυση του αντιπάλου του.
Από την πρώτη φάση στην επίθεση κλήθηκε να παίξει στη θέση του πλέι μέικερ, αντικαθιστώντας μάλιστα τον Νικ Καλάθη, ενώ 45” πριν από το τέλος της α’ περιόδου είχε την ευκαιρία να σουτάρει το πρώτο του τρίποντο, ύστερα από πάσα του Διαμαντίδη. Ο Χέινς βρέθηκε μόνος του στο φτερό, αλλά η μπάλα χτύπησε στεφάνι και η κατοχή άλλαξε χέρια.

Στο ξεκίνημα της β’ περιόδου, ο Χέινς κατέγραψε μια εξαιρετική πάσα στον αιφνιδιασμό στον Πάβλοβιτς, ωστόσο ο Μαυροβούνιος απέτυχε να ευστοχήσει στο φόλοου και μοιραία δεν καταγράφηκε ως ασίστ. Στα 8:54 πριν από το φινάλε της β’ περιόδου, δηλαδή σχεδόν τρία λεπτά μετά την εισόδό του, ο Χέινς επέστρεψε στον πάγκο για να δώσει τη θέση του ξανά στον Καλάθη.

Στη γ’ περίοδο με το σκορ στο 46-46 ο Χέινς επέστρεψε, αυτή τη φορά στη θέση του Φελντέιν. Πάλι με τον Διαμαντίδη δίδυμο στην περιφέρεια, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το ρόλο του οργανωτή και παράλληλα «κόλλησε» πάνω στον Ρέλεφορντ, τον πιο αξιόπιστο επιθετικά παίκτη του Κολοσσού.

Από το 5:30 της γ’ περιόδου μέχρι που χρησιμοποιήθηκε είχε δύο άστοχα τρίποντα (ένα μετά από προσωπική προσπάθεια κι ένα μετά από πάσα του Διαμαντίδη), χρεώθηκε με 3ο φάουλ σε διείσδυση του Ρέλεφορντ και πάσαρε όμορφα στη γωνία στον Φώτση για ένα τρίποντο που τελικά δεν βρήκε στόχο.

Ο Τζόρτζεβιτς τον εμπιστεύτηκε στην πεντάδα της τελευταίας περιόδου, μαζί με Διαμαντίδη και Φελντέιν στην περιφέρεια, στη θέση του Καλάθη που για πρώτη φορά μετά από καιρό είχε την ευκαιρία να πάρει «βαθιές» ανάσες.

Στα 9:14 πριν από το φινάλε, σε μια προσπάθεια για μικρό μπάσιμο, κέρδισε το φάουλ και σημείωσε τους πρώτους πόντους με βολές (2/2), διαμορφώνοντας το 54-63.

Στα 8:40 η πίεση που ασκούσε στα αντίπαλα πλέι μέικερ έπιασε τόπο, κλέβοντας την μπάλα από τον Αχονεν, ωστόσο το λέι άπ στον αιφνιδιασμό ήταν άτσαλο κι έτσι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την καλή του άμυνα. Στα 7:55 αστόχησε σε νέο ελεύθερο τρίποντο (0/3) ενώ 7:08 πριν από το τέλος πήγε στον πάγκο για να επιστρέψει ο Νικ Καλάθης. Στα τελευταία 45” επιστρατεύτηκε μετά το 5ο φάουλ του Καλάθη, αλλά δεν επιχείρησε άλλη προσπάθεια.

Συνοπτικά: Στα 12:51 που αγωνίστηκε είχε 0/1 δίποντο, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 κλέψιμο, 3 προσωπικά φάουλ και 2 πόντους.

Συμπερασματικά: Υπολογίζεται περισσότερο για άσος, ήταν άστοχος στην πρεμιέρα του, αναλαμβάνει να πιέζει στην άμυνα τον αντίπαλο πλέι μέικερ στο διάστημα που θα είναι στον πάγκο ο Καλάθης.

gazzetta.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News