Ο Καλάθης... θυμήθηκε τον Μπραγκς

Το 8/8 είναι γεγονός για τον Παναθηναϊκό μετά τη χθεσινή επικράτηση επί των Τρικάλων BCAries. Μία νίκη που θα μπορούσε να συνδυαστεί με ένα ξεχωριστό ρεκόρ από τον Νικ Καλάθη.

Ο διεθνής γκαρντ είχε κέφια και πλησίασε σε ένα επίτευγμα που όμοιο του δεν έχει σημειωθεί στην BasketLeague ΣΚΡΑΤΣ τα τελευταία 14 χρόνια. Ένα «τριπλ-νταμπλ», διψήφια νούμερα δηλαδή σε τρεις διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες. Ο Καλάθης είχε 15 πόντους, εννιά ριμπάουντ και οχτώ ασίστ, τον κράτησαν μακριά από το συγκεκριμένο επίτευγμα δηλαδή μόλις ένα ριμπάουντ και δύο ασίστ

[ads2]

Η τελευταία φορά που υπήρξε παίκτης με «τριπλ-νταμπλ φίγκιουρ» στην BasketLeague ΣΚΡΑΤΣ ήταν στις 10 Νοεμβρίου 2011 όταν ο Τόρεϊ Μπραγκς ως παίκτης του Άρη είχε 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ στην ήττα ωστόσο των «κίτρινων» από το Μαρούσι μέσα στο «Παλέ» με 80-86.

*Ο Καλάθης εκτός όλων των άλλων, με τα εννιά αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στο Πρωτάθλημα καθώς τόσα είχε στο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι της περιόδου 2010-2011. Παράλληλα «άγγιξε» την κορυφαία φετινή επίδοση που είναι τα 10 αμυντικά ριμπάουντ και τη μοιράζονται οι Χάκετ, Κοστόβ και Βαν Όστρουμ.

*Κατά δύο πόντους βελτίωσε την καλύτερη φετινή επίδοση του ο Αντώνης Φώτσης έχοντας σήμερα 13 και ενώ είχε σημειώσει 11 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

*Ακόμη ο… υπαρχηγός του Παναθηναϊκού με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που είχε κόντρα στα Τρίκαλα BCAries, ξεπέρασε τα 900 στην κατηγορία.

*Το σημερινό ήταν το 292ο παιχνίδι του Φώτση στην κατηγορία και με αυτό ανέβηκε στην 38η θέση της σχετικής λίστας, προσπερνώντας τον Γιάννη Γκαγκαλούδη.

*Με τους 13 πόντους του εξάλλου, ο διεθνής φόργουορντ έφτασε τους 2.146 πόντους για να βρεθεί στην 57η θέση της κατηγορίας, αφήνοντας πίσω του, τον Τζανή Σταυρακόπουλο (2.136).

Στην κορυφή των «νταμπλ-νταμπλ» ο Σόκο

Αξιοπρεπής ήταν στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ η ομάδα των Τρικάλων BCAries με τον Όβι Σόκο να πιστώνεται ένα κομμάτι της καλής σημερινής εμφάνισης. Ο φόργουορντ των Θεσσαλών μάλιστα έμεινε μόνος στην πρώτη θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα «νταμπλ-νταμπλ» στη φετινή BasketLeague ΣΚΡΑΤΣ.

Είχε σήμερα 13 πόντους και 10 ριμπάουντ και αυτό ήταν το 4ο «νταμπλ-νταμπλ» που σημείωσε στο Πρωτάθλημα μετά από εκείνα των αγώνων με Κόροιβο (εκτός), Καβάλα και Ολυμπιακό (εντός έδρας).

*Το «φράγμα» των 200 ριμπάουντ στην BasketLeague ΣΚΡΑΤΣ έσπασε ο Νίκος Καλλές σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ στη σεζόν με πέντε. Είχε τέσσερα στο παιχνίδι με τον Άρη.

*Θετική απόδοση είχε ο Τζέι Αρ Καντούγκαν που μάλιστα σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 14 πόντους, αφού το προηγούμενο ήταν οι 13 που σημείωσε στο παιχνίδι με τον Άρη.

*Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι έκανε ο Γιάννης Καραθανάσης με πέντε πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Με τη δεύτερη επίδοση σημείωσε και ρεκόρ καριέρας αφού το προηγούμενο ήταν τα τρία ριμπάουντ που είχε στο φετινό παιχνίδι με την Κηφισιά και δύο φορές πέρυσι με τον Άρη κόντρα στον Πανιώνιο και τη νυν ομάδα του στον πρώτο γύρο.

*258 συμμετοχές στην BasketLeague ΣΚΡΑΤΣ έφτασε ο Γιώργος Τσιάρας που έφτασε στην 63η θέση της σχετικής λίστας τον Παντελή Παπαϊωακείμ.

*Αυτό για το οποίο δεν μπορούν να υπερηφανεύονται σήμερα οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη είναι η ευστοχία τους πίσω από τα 6,75. Είχαν μόλις 2/19 σε μία από τις χειρότερες φετινές επιδόσεις τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε ποσοστό. Οι χειρότερες παραμένουν το ένα εύστοχο τρίποντο που είχαν ο Άρης στην 6η και η Κηφισιά στην 7η αγωνιστική ενώ από την άλλη πλευρά χειρότερο ποσοστό είναι το 4,34% με το οποίο σούταρε η Κηφισιά επίσης στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

*Το σημερινό ήταν το 2ο, μετά από εκείνο με το Ρέθυμνο CretanKings, στο οποίο οι Θεσσαλοί έμειναν χωρίς τάπα.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News