Οι... εξηγήσεις του Γκιστ!
[ads]
Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στο gazzetta.gr για ό,τι μεσολάβησε απ’ τη Ζιελόνα Γκόρα και τον Απόλλωνα Πάτρας μέχρι τη Ζαλγκίρις Κάουνας και τι παθαίνει ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας.
[ads]
Αναλυτικά όσα δήλωσε στο gazzetta.gr, ο 29χρονος Αμερικανός PF:
-Απ’ το -3 στη Ζιελόνα Γκόρα και το αγχωτικό +10 στην Πάτρα στο +35 τώρα. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ημέρες;
Δουλέψαμε. Προπονηθήκαμε σκληρά. Προπονείσαι σκληρά; Παίζεις σκληρά. Αυτό κάναμε. Τα πόδια στη γη και κοιτάξαμε μπροστά. Πρέπει να χτίσουμε πάνω σ’ αυτή τη νίκη και να βελτιωθούμε.
-Πιστεύεις πως μ’ εμφανίσεις όπως αυτές στη Ζιελόνα Γκόρα και στην Πάτρα αδικείται τους εαυτούς σας;
Σίγουρα. Μεγάλη χρονιά, πολλές αναμετρήσεις. Θα ‘μαστε καλοί σε κάποιες, όχι σε άλλες. Το θέμα πώς θ’ αντιδράσεις. Δείξαμε χαρακτήρα. Δείξαμε πως μπορούμε να ‘μαστε καλή ομάδα, μείναμε ενωμένοι και παίξαμε σκληρά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.
-Πού οφείλεται αυτή η εικόνα μακριά απ’ το ΟΑΚΑ;
Διαφορετικό επίπεδο συγκέντρωσης. Πρέπει να προετοιμαστείς πνευματικά, επειδή δεν έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου και πρέπει να βγάλεις εσύ όλη την ενέργεια, δικό σου κίνητρο. Πρέπει να μείνεις ενωμένοι ως ομάδα. Εκτός έδρας ο αντίπαλος έχει τον κόσμο στο πλευρό του, την ενέργεια, το κίνητρο, όλα. Κι έτσι πρέπει να ‘ναι. Επιβάλλεται να νικάς εντός έδρας, αλλά ως καλή ομάδα πρέπει να το κάνεις κι εκτός. Πρέπει να το δουλέψουμε.
-Μήπως είμαστε και σ’ εποχή τόσο νωρίς στη χρονιά όπου κάθε αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί φυσιολογικό;
Η Ευρωλίγκα είναι εντελώς διαφορετική φέτος. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Όχι απαραιτήτως μεγαθήρια, αλλά ομάδες με ό,τι χρειάζεται για τη νίκη. Ο κάθε μία μπορεί να νικήσει την οποιαδήποτε.
-Άρα το δικό σας 1-3 μέχρι πρότινος πώς το αντιλαμβανόσουν; Σας άγχωσε ή εσένα καθόλου;
Ν’ αγχωθώ; Είμαστε Παναθηναϊκός…!
Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό
- Αταμάν: «Στο δικαστήριο ο Ολυμπιακός είχε τρεις δικηγόρους να μου επιτίθεται, να με ρωτούν γιατί είπα το ένα και το άλλο»
- Διπλό μεταγραφικό «έγκλημα» που πληρώνει ο Παναθηναϊκός!
- Σεϊταρίδης: «Να γίνει ένα ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσουν τα αποδυτήρια» (vid)
- Βαϊμάκης: «Ποδοσφαιρικό έγκλημα σε αυτή τη φάση από τον Παναθηναϊκό» (vid)
- «Ο διάσημος προπονητής Ράφα Μπενίτεθ απέρριψε τον Ντραγκόφσκι»