Παπαγιάννης: "Έμαθα να είμαι πιο σκληρός"

[ads]

Ο Γιώργος Παπαγιάννης πήρε το καλοκαίρι την πιο σημαντική (μέχρι την επόμενη) απόφαση της ζωής του: να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Γι αυτό αλλά και για τα μαθήματα που πήρε πέρσι μίλησε στο Euroleague Greece κατά τη διάρκεια της Media Day των “πρασίνων”.

[ads]

Το καλοκαίρι που πέρασε δεν ήταν σαν όλα τα άλλα για τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ήταν η στιγμή που έπρεπε να αποφασίσει τι θέλει να κάνει για τα επόμενα χρόνια κι η εποχή που πανηγύρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του. Στον Βόλο. Ο 18χρονος σέντερ κλήθηκε σε νεαρή ηλικία να καταλάβει πως δεν είναι πλέον… παιδί. Τουναντίον, άπαντες τον λογίζουν ως άντρα. Γι αυτό περιμένουν από εκείνον ανάλογη συμπεριφορά.

Έτσι είναι άλλωστε η καριέρα των αθλητών. Είναι “καταδικασμένοι” να ωριμάζουν πρόωρα, γιατί έτσι απαιτούν οι συνθήκες. Κι εν συνεχεία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του Βόλου, όντας μέλος της κορυφαίας πεντάδας της διοργάνωσης. Μέσα σε λίγες ημέρες πρόλαβε να ζήσει (σχεδόν) τα πάντα, δηλαδή.

Επί των αποφάσεων που αναφέραμε νωρίτερα, η πιο σημαντική αφορούσε το μέλλον του. Το δίλημμα ήταν σαφές: Ελλάδα ή Αμερική, Παναθηναϊκός ή NCAA, επαγγελματίας ή ερασιτέχνης; Κι εκείνος διάλεξε το πρώτο. Η κουβέντα που είχε με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς το πρωί της 8ης Ιουλίου ήταν αυτή που καθόρισε εν πολλοίς το μέλλον του. Έτσι παραδέχθηκε τουλάχιστον ο ίδιος, μιλώντας στο Euroleague Greece στη διάρκεια της Media Day του Παναθηναϊκού.

Παπαγιάννης: "Έμαθα να είμαι πιο σκληρός"

Πριν πάρω την απόφασή μου, τα είπα με τον κόουτς. Είχαμε μια συζήτηση που με έκανε κατά κάποιο βαθμό να μείνω στον Παναθηναϊκό. Ήθελα να μείνω για να παίξω στην Euroleague“, είπε αρχικά. Πριν του ζητήσουμε να μας μιλήσει για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή αγωνιστική περίοδο, οπότε βίωσε την πρώτη του εμπειρία ως παίκτης σε ομάδα από το υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Πέρσι υπήρχαν πολλές ημέρες που δεν κάναμε προπόνηση. Αυτό που σίγουρα άλλαξε είναι ο χαρακτήρας μου. Όλα αυτά είναι μαθήματα, πως να γίνεσαι σκληρότερος. Είναι κάτι που με βοήθησε το καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα, όπως και τώρα. Πρέπει να αντεπεξέρχεσαι σε κάθε τι που παρουσιάζεται μπροστά σου“, υποστήριξε, για να προσθέσει αναφερόμενος στα μαθήματα που πήρε κατά την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό:

Αυτό που κρατάω από πέρσι είναι τα μαθήματα που πήρα για τον χαρακτήρα μου. Γίνεσαι πιο σκληρός, αναγκαστικά. Διαχειρίζεσαι κάποιες καταστάσεις, κάτι το οποίο αποδείχθηκε πολύ σημαντικό στο Πανευρωπαϊκό γιατί μετά από τις ήττες που είχαμε, λες “ήρθα για κάποιον σκοπό, να πάρω το χρυσό”. Κι έτσι έγινε“.

Παπαγιάννης: "Έμαθα να είμαι πιο σκληρός"

Μιας κι αναφέρθηκε στα του Πανευρωπαϊκού του Βόλου, τον ρωτήσαμε αν η επιτυχία του καλοκαιριού τον βοηθά να παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Κι εκείνος παραδέχθηκε πως “σίγουρα έχει βοηθήσει, σε κάποιο βαθμό. Ξέρω τις υποχρεώσεις που υπάρχουν φέτος, ως τρίτος ψηλός. Αυτό που πρέπει να κάνω κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ είναι να δίνω το 100% για να βοηθάω όπως μπορώ την ομάδα“.

Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της χρονιάς δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, ελέω του υψηλότατου βαθμού δυσκολίας που υπήρχε, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να του δίνει χρόνο να προπονηθεί καλύτερα πριν τον ρίξει στην αρένα. Κάτι που έκανε εν συνεχεία τόσο στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ όσο και στην Euroleague. Είναι χαρακτηριστικό πως εντός των συνόρων έχει αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια (για την 3η και την 4η αγωνιστική), με την τελευταία του εμπειρία να είναι κάτι παραπάνω από θετική αφού είχε 10 πόντους (με 5/6 δίποντα) και 3 ριμπάουντ σε μόλις 14’09”, την ώρα που πήρε… γεύση από “Παλαού Μπλαουγκράνα” αφού αγωνίστηκε για 8’10”.

Παπαγιάννης: "Έμαθα να είμαι πιο σκληρός"

Βιασύνη όσον αφορά τη χρησιμοποίησή του δεν υπάρχει (πως να υπάρχει άλλωστε). Ο ίδιος μοιάζει αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί κάθε δευτερόλεπτο που θα βρίσκεται στο παρκέ, μα πάνω απ όλα να θυμάται κάθε στιγμή αυτό που έμαθε πέρσι. “Να είμαι πιο σκληρός”, όπως τόνισε. Και με αυτό ως μπούσουλα, να βρει τον δρόμο του.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News