Κούζμιτς: «Ξανά Γουόριορς-Καβαλίερς στους τελικούς!»

[ads]

Ο σέντερ του Παναθηναϊκού και πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Γουόριορς πέρυσι, Όγκνιεν Κούζμιτς μιλάει στο SDNA για τη νέα σεζόν στον «μαγικό κόσμο» και προβλέπει επανάληψη του περσινού «έργου»!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, στην Ελλάδα ήρθε φέτος ένας πρωταθλητής του ΝΒΑ… Ο λόγος για τον Όγκνιεν Κούζμιτς, με τον Σερβοβόσνιο σέντερ του Παναθηναϊκού να προέρχεται από διετή παρουσία στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (σ.σ. τον είχαν επιλέξει στο Νο52 του ντραφτ το 2012), με τους οποίους πανηγύρισε τον τίτλο τον περασμένο Ιούνιο, μετά τον θρίαμβο στους τελικούς επί των Καβαλίερς!

Ο 25χρονος αποτελούσε πέρυσι μια καλή εφεδρεία για τον Στιβ Κερ, ο οποίος τον χρησιμοποίησε σε 16 αγώνες της κανονικής περιόδου και το μεγαλύτερο διάστημα του έδινε χρόνο μέσω της συμμετοχής στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της λίγκας (NBDL), με την θυγατρική της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ, τους Σάντα Κρουζ Γουόριορς.

Εκεί, είχε πολύ σημαντικό ρόλο, παίζοντας για πάνω από 30’ ανά παιχνίδι και με 9,8π. και 12ριμπ. ήταν εκ των πυλώνων των Σάντα Κρουζ Γουόριορς, με τους οποίους κατέκτησε τον τίτλο στην αναπτυξιακή λίγκα! Ενας τραυματισμός όμως που αποκόμισε στα πλέι οφ του NBDL δεν του επέτρεψε να παίξει καθόλου στα πλέι οφ του ΝΒΑ.

Παρ’ όλα αυτά πανηγύρισε με την ψυχή του το δαχτυλίδι με τον Στεφ Κάρι, τον Κλέι Τόμπσον και τα άλλα παιδιά των Γουόριορς και μιλάει στο SDNA ενόψει της νέας σεζόν στο ΝΒΑ.

Κούζμιτς: «Ξανά Γουόριορς-Καβαλίερς στους τελικούς!»

Ο Κούζμιτς πανηγυρίζει με τους υπόλοιπους… Γουόριορς την κατάκτηση του πρωταθλήματος (αριστερά στη φωτό)

Όσο για το ποιοι είναι οι μεγάλοι… αντίζηλοι για την κορυφή, ο Κούζμιτς στάθηκε στους «Σπερς που είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο πρέπει να συγκαταλέγεται στα φαβορί για να πάει μακριά στα πλέι οφ και φέτος ενισχύθηκε» όμως πρόσθεσε ότι «οι Καβαλίερς είναι η ομάδα που θεωρώ πως μπορεί να φτάσει ψηλά. Η επιστροφή του ΛεΜπρον τους έχει δυναμώσει, πέρυσι έφτασαν στους τελικούς, αλλά… ήμασταν καλύτεροι (γέλια). Θα είναι μια μεγάλη σεζόν, όπως κάθε χρόνο στο ΝΒΑ».

Κούζμιτς: «Ξανά Γουόριορς-Καβαλίερς στους τελικούς!»

Ο Κούζμιτς ποζάρει με την κούπα στα αποδυτήρια…

Εχοντας ζήσει από… μέσα μια ομάδα που ξεκίνησε ως αουτσάιντερ και κατέληξε να πάρει το πρωτάθλημα, κλήθηκε να απαντήσει για τη συνταγή της επιτυχίας: «Το κλίμα στην ομάδα ήταν εκπληκτικό και αυτή ήταν η βάση για κάτι καλό. Πέρυσι όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους υπό τις οδηγίες του Στιβ Κερ, ο οποίος αν και ρούκι προπονητής, έδειχνε να ξέρει τι θέλει από όλους μας και να το παίρνει. Πάντα βέβαια είναι πλεονέκτημα να έχεις παίκτες με το ταλέντο του Κάρι και τον χαρακτήρα νικητή του Ιγκουοντάλα».

Για το… φινάλε, τον ρωτήσαμε για την πρόβλεψή του ενόψει των τελικών του 2016. Η απάντησή ήταν μάλλον εύκολη γι’ αυτόν: «Φυσικά Γουόριορς εναντίον Καβαλίερς». Και ο νικητής «θα είναι ξανά οι Γουόριορς»…

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News