Κούζμιτς: «Ευλογία να σου πασάρουν Διαμαντίδης, Καλάθης!»

[ads]

[ads]

Ο «δεινόσαυρος» της ρακέτας του Παναθηναϊκού, Όγκνιεν Κούζμιτς μίλησε στο SDNA μετά την πρώτη φετινή νίκη στη Euroleague, βγάζοντας το… καπέλο στο δίδυμο Διαμαντίδη-Καλάθη.

[ads2]

O Σερβοβόσνιος ύψους 2,14μ. σέντερ μπορεί στη νίκη επί της Καρσίγιακα να μην έκανε τα… όργια του Τζέιμς Γκιστ (ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 27π.), αλλά και του Νικ Καλάθη (ατομικό ρεκόρ ασίστ στη διοργάνωση με 11), αλλά σε άλλο ένα παιχνίδι ήταν ουσιαστικός (8π. με 3/4 σουτ, 3ριμπ. σε 13:30’’).

Για άλλη μια φορά, ο χαμογελαστός Κούζμιτς ως… φρέσκος πατέρας (σ.σ. πριν από λίγες μέρες η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι) ήταν άξονας στην άμυνα, προστατεύοντας το «πράσινο» καλάθι, ενώ ήταν και εκ των αποδεκτών των άψογων ασίστ που… σέρβιραν Διαμαντίδης και Καλάθης.

Μιλώντας στο SDNA δεν φείδεται εγκωμίων για τους δύο «εγκέφαλους» της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς, αποδίδοντας το πολύ καλό και ελπιδοφόρο για μεγάλα πράγματα ξεκίνημα της ομάδας στη σεζόν στο απίστευτο όπως το χαρακτήρισε κλίμα στα αποδυτήρια…

-Η πρώτη νίκη στην Euroleague, μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Κράσνονταρ ήρθε εντυπωσιακά χάρη στην απόδοσή σας…

«Αυτό που κάναμε ήταν ότι παίξαμε καλή άμυνα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και πήραμε το πάνω χέρι. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκαμε καλά, η Καρσίγιακα το εκμεταλλεύτηκε, αλλά προσωρινά, αφού επανήλθαμε στα στάνταρ που θέλαμε. Φέραμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και διατηρήσαμε τη διαφορά σε τέτοια επίπεδα ώστε να μην αντιμετωπίσουμε κίνδυνο όσον αφορά τη νίκη. Θέλαμε αυτή τη νίκη γιατί δεν μας άρεσε που χάσαμε στη Ρωσία».

-Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλό μπάσκετ και αυτό αποτυπώνεται από τις 27 ασίστ που κατέγραψε η στατιστική…

«Είναι απλό… Εχουμε δύο από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη, τον Διαμαντίδη και τον Καλάθη κι έτσι είναι πολύ πιο εύκολο για την ομάδα να λειτουργήσει και εμείς που περιμένουμε… πεινασμένοι την πάσα, να πάρουμε την μπάλα και να σκοράρουμε. Αυτοί οι δύο τύποι μπορούν να σου κάνουν τη ζωή εύκολη! Είναι πραγματική ευλογία να τους έχεις συμπαίκτες».

-Δείχνετε να έχετε καλή χημεία μεταξύ σας στο παρκέ, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις πήρες κι εσύ ασίστ…

«Είναι απίστευτοι! Παίκτες όπως εγώ μπορούν να λειτουργήσουν πολύ πιο εύκολα, ειδικά στην επίθεση όταν έχεις παίκτες τέτοιου επιπέδου για να πασάρουν. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερους πόιντ γκαρντ στην ομάδα μου».

Κούζμιτς: «Ευλογία να σου πασάρουν Διαμαντίδης, Καλάθης!»

-Ως παίκτης που προέρχεται από το ΝΒΑ έχεις δει πολλούς γκαρντ κλάσης. Πού θα μπορούσες να τους κατατάξεις;

«ΟΚ, πέρυσι έπαιζα στην ίδια ομάδα (σ.σ. Ουόριορς) με τον Στεφ Κάρι και τον Κλέι Τόμπσον (γέλια)… Όμως ο Διαμαντίδης κάλλιστα θα μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ αφού έχει υψηλότατου επιπέδου αντίληψη, ενώ ο Νικ (σ.σ. Καλάθης) ήταν εκεί τα προηγούμενα χρόνια και το άξιζε να είναι».

-Στο πρώτο 15ήμερο της σεζόν έχετε ήδη πετύχει μεγάλες νίκες και δείχνετε πολύ καλή χημεία από το ξεκίνημα, παρότι είστε νέα ομάδα. Πώς το εξηγείς;

«Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι απίστευτη! Θεωρώ πως βγάζουμε τα καλά μας στοιχεία γιατί το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και έχουμε μεγάλη θέληση να πετύχουμε. Ο κόουτς Τζόρτζεβιτς κάνει σπουδαία δουλειά και όλοι μας δουλεύουμε πρώτα για την ομάδα».

-Την επόμενη αγωνιστική της Euroleague παίζετε στη Βαρκελώνη με την Μπαρτσελόνα. Θα είναι κρας τεστ για σας απέναντι σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης;

«Πρώτα έχουμε το παιχνίδι πρωταθλήματος με το Ρέθυμνο και μετά πάμε στη Βαρκελώνη. Ως ομάδα λειτουργούμε βλέποντας παιχνίδι με παιχνίδι και η σκέψη μας δεν πάει πιο μακριά από την επόμενη προπόνηση. Θεωρώ πως αν η απόδοση και η συγκέντρωσή μας είναι στο επίπεδο που ήταν κόντρα στην Καρσίγιακα και στα τρία δεκάλεπτα με τον Ολυμπιακό, τότε δεν φοβόμαστε τίποτα και από κανέναν».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News